Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καταφθάνουν τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακίνητης περιουσίας!
Καταφθάνουν τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακίνητης περιουσίας! thumbnail

Καταφθάνουν τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακίνητης περιουσίας!

Ξεκινάει από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου η  αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου  Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, ενώ το φθινόπωρο θα αποσταλούν και  τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2013.

Ηδη η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την αποστολή των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το  Εκτακτο Ειδικό Τέλος  Ακινήτων για το 2013, το οποίο είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012.

Σε επτά μηνιαίες δόσεις η αποπληρωμή

Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα  και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Από τους ανωτέρω φόρους το οικονομικό επιτελείο αναμένει έσοδα της τάξης των 600 εκατ. ευρώ (300 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2011 και άλλα τόσα από τον ΦΑΠ του 2012).

Οσον αφορά τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013 έχει προγραμματιστεί να  αποσταλεί τον Σεπτέμβριο σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Στο μεταξύ η ΔΕΗ έχει  ξεκινήσει την αποστολή των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν το Εκτακτο Ειδικό  Τέλος Ακινήτων για το 2013 που είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις με  την τρόικα σε 5 δόσεις (η τρόικα ζητούσε 4).

Τι συμβαίνει με τα λάθη

Πάντως ήδη οι φορολογούμενοι εντοπίζουν λάθη στις τιμές ζώνης και στην  παλαιότητα. Αν και δηλώθηκαν από τους υπόχρεους τα σωστά στοιχεία, αυτά για  κάποιο λόγο δεν έχουν περάσει στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους διαχειριστές πολυκατοικιών η επιβολή του  ειδικού έκτακτου τέλους ακινήτων και στους κοινόχρηστους χώρους. Προφανώς  πρόκειται για λάθος, δεδομένου ότι οι κοινόχρηστοι χώροι απαλλάσσονται από το  Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Ωστόσο, οι διαχειριστές των πολυκατοικιών  αναγκάζονται να μεταβούν στους δήμους για να διορθωθεί το λάθος, εν συνεχεία να  μεταβούν στην εφορία για να καταλήξουν σε κάποιο κατάστημα της ΔΕΗ και να  αποδείξουν ότι οι κοινόχρηστοι χώροι δεν φορολογούνται.

Πηγή:  iefimerida

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X