Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σε μόνιμο κώμα βρίσκεται ο Μαντέλα
Σε μόνιμο κώμα βρίσκεται ο Μαντέλα thumbnail

Σε μόνιμο κώμα βρίσκεται ο Μαντέλα

Σε μόνιμο κώμα βρίσκεται ο Νέλσον Μαντέλα, ενώ η οικογένειά του εξέτασε το ενδεχόμενο να τον βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη η οποία τον κρατάει στη ζωή.

Αυτό αναφέρεται σε δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 26 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση φυτού… Οι θεράποντες ιατροί συμβούλευσαν την οικογένεια του Μαντέλα να αποσυνδέσουν τη μηχανή που τον κρατά τεχνητά στη ζωή και η οικογένεια εξετάζει αυτή την επιλογή», ανέφερε το έγγραφο που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο δικαστήριο στο πλαίσιο της υπόθεσης μεταφοράς των λειψάνων τριών εκ των παιδιών του Νέλσον Μαντέλα από οικογενειακό τάφο στο πατρικό σπίτι του εγγονού του, Μάντλα.

Ανακοινωθέντα

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής επιμένει τις τελευταίες ημέρες σε ιατρικά ανακοινωθέντα που κάνουν λόγο για κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της χώρας. Γίνονται δε προετοιμασίες για τον εορτασμό των γενεθλίων του Μαντέλα στις 18 Ιουλίου.

Σε επικοινωνία του Γαλλικού Πρακτορείου με το γραφείο του προέδρου της Νοτίου Αφρικής, εκπρόσωπός του αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο του εγγράφου.

Παράλληλα η σύζυγος του Μαντέλα, Γκράσα Μασέλ, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης πως ο ήρωας της Νοτίου Αφρικής δεν υποφέρει.

«Πάνε τώρα περίπου 25 ημέρες που είμαστε στο νοσοκομείο. Παρόλο που ο Μαντίμπα δεν ήταν πάντα καλά, δεν υπέφερε ποτέ», δήλωσε.

Πηγή: Το Έθνος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X