Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ουρά κάνουν οι Έλληνες στο facebook της απιστίας!
Ουρά κάνουν οι Έλληνες στο facebook της απιστίας! thumbnail

Ουρά κάνουν οι Έλληνες στο facebook της απιστίας!

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια σχέση". Το σύνθημα του "βασιλιά της απιστίας" Νόελ Μπίντερμαν, του δημιουργού και διευθυντή της δημοφιλούς σε όλο τον κόσμο ιστοσελίδας Ashleymadison.com, φαίνεται πως ακολουθούν πιστά και οι Ελληνες.

 Η διαδικτυακή υπηρεσία εύρεσης ερωτικού συντρόφου για… δεσμευμένους έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας στις 13 Φεβρουαρίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Απιστίας και σε λιγότερο από πέντε μήνες λειτουργίας έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές.Για του λόγου το αληθές, 50.241 Ελληνες και Ελληνίδες αναζητούν μέσα από το εξειδικευμένο σάιτ εφήμερους ερωτικούς συντρόφους χωρίς "απαιτήσεις". Παντρεμένοι, αρραβωνιασμένοι, δεσμευμένοι ψάχνουν νέες γνωριμίες και αφού περιπλανηθούν διαδικτυακά κλείνουν ραντεβού στα… κρυφά, ξεκλέβουν χρόνο από το φορτωμένο πρόγραμμά τους, βρίσκουν τις "κατάλληλες δικαιολογίες" και δίνουν τη συνέχεια διά ζώσης…"Μέσα σε πέντε μήνες που η ιστοσελίδα Ashleymadison.com λειτουργεί στη χώρα μας, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στους χρήστες. Πιστεύω ότι η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, οδηγεί τον κόσμο στην εκτόνωση. Κάποια ζευγάρια που έχουν προβληματικούς γάμους και σκέφτονται να χωρίσουν δεν προχωρούν στο διαζύγιο για οικονομικούς λόγους. Ο καθένας επιλέγει να ζήσει τη ζωή του και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη και λιγότερο επικίνδυνη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κάθε εννέα δευτερόλεπτα προστίθεται και ένα νέο μέλος" λέει στο "Εθνος της Κυριακής" η Κατιλένα Αλπε, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ashleymadison.com.

 Ελληνικές ιδιαιτερότητες
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στατιστική απεικόνιση των μελών από την Ελλάδα. Οι άντρες φαίνεται ότι είναι πιο άτακτοι από τις γυναίκες αφού αποτελούν το 65,9% των Ελλήνων χρηστών έναντι 34,1% του "ασθενούς φύλου". Κι ενώ για τις ηλικίες μέχρι τα 30, οι άνδρες και οι γυναίκες μοιράζονται αριθμητικά, στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες τα πράγματα αλλάζουν. Από 30 μέχρι και 39 ετών, οι άνδρες είναι διπλάσιοι, ενώ οι χρήστες μέσης ηλικίας (μέχρι 50 ετών) είναι τετραπλάσιοι σε σχέση με τις συνομήλικές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατηγορία άνω των 65 ετών δεν υπάρχει γυναίκα.

Η χώρα μας "πρωτοτυπεί" ως προς τον μέσο όρο ηλικίας της… απιστίας. Στις γυναίκες κινείται στα 35 χρόνια και στους άνδρες στα 37, τη στιγμή που στις υπόλοιπες χώρες όπου δραστηριοποιείται η ιστοσελίδα είναι μόλις 30 έτη για τις γυναίκες, με τους άντρες να "σκαρφαλώνουν" στα 45.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το δεδομένο που δίνει η στατιστική ανάλυση σε σχέση με τις ελληνικές "συνήθειες". Το 38% των Ελληνίδων, δηλαδή γυναίκες που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ, είναι χωρισμένες ή διαζευγμένες, δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να συνάψει ελεύθερη σχέση με παντρεμένο χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις!

Από μια περιήγηση στην ιστοσελίδα των "άπιστων", εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι οι χρήστες την επισκέπτονται με… συγκεκριμένους σκοπούς. Ξέρουν, όσοι είναι μέλη, ότι όσοι βρίσκονται εκεί δεν θέλουν να συζητήσουν για τα… πολιτικά τεκταινόμενα. Ο σκοπός είναι οι γνωριμίες με ερωτικούς συντρόφους χωρίς περιστροφές. Το "παντρεμένοι κι οι δυο", αλλά και η ανωνυμία που εξασφαλίζει ο διαδικτυακός αυτός κόσμος απελευθερώνει τα μέλη του, που -ίσως για πρώτη φορά όταν αναζητούν εξωσυζυγική περιπέτεια- συζητούν άφοβα για την οικογενειακή τους κατάσταση.

Ο Μιχάλης, ένας 42χρονος χρηματιστής που διατηρεί γραφείο σε συνοικία της Αθήνας, σερφάρει από το γραφείο του στο συγκεκριμένο σάιτ. Στη συνομιλία του με την Ελένη, υπάλληλο γραφείου, δεν διστάζει να δηλώσει ότι έχει "δύο παιδιά που τα αγαπάει και τα φροντίζει και μια σχέση με τη γυναίκα του που έχει φθαρεί από τη ρουτίνα".

"Πριβέ" συνομιλίες
Στην ερώτηση της Ελένης σχετικά με την "παρουσία" του στο ashleymadison.com, εκείνος απαντά "με φέρνει εδώ η περιέργεια και η αγωνία του παράνομου". Με συνοπτικές διαδικασίες, οι δύο χρήστες οδηγούνται σε έναν "πριβέ" χώρο που τους προσφέρει η ιστοσελίδα.

Το ίδιο σκηνικό μπορεί να επαναληφθεί και με άλλες γυναίκες την ίδια κιόλας μέρα ή και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο τη γνωριμία τους με συναντήσεις από κοντά. Οπως η 40χρονη μπέιμπι σίτερ Μαρία που, ύστερα από μια μακροχρόνια σχέση που απέτυχε, αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί δεσμεύσεις. Μέσα από την ιστοσελίδα, έχει γνωρίσει αρκετούς άνδρες, παντρεμένους ή μη, με τους οποίους έχει βγει για φαγητό, ποτό, έχει πάει ακόμη και διακοπές μαζί τους.

"Συνήθως, όσοι δίνουν ραντεβού και βρίσκονται από κοντά, στη συνέχεια σχολιάζουν τα πάντα. Από το πώς πήγε η χημεία μεταξύ τους και πώς τελικά πέρασαν, μέχρι… πιπεράτες λεπτομέρειες που δεν τόλμησαν να αναλύσουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης", λέει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ιστοσελίδας Κατιλένα Αλπε.

Αύξηση της κίνησης στις γιορτές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του σάιτ, παγκοσμίως, το 76,2% των μπαμπάδων έχουν τουλάχιστον μία κόρη, ενώ το 42,8% έχουν τουλάχιστον έναν γιο. Σύμφωνα μάλιστα με την παγκόσμια έρευνα που έγινε με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, οι άντρες που δεν έχουν γιο για να "δεθούν", με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σταθερότητα της οικογένειας, είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία. Να σημειωθεί ότι την επομένη της γιορτής, παρατηρήθηκε αύξηση στις εγγραφές αντρών με παιδιά, που εκτιμάται ότι έφτασε το 250%.

Σε παλαιότερη έρευνα της ιστοσελίδας, είχε διαπιστωθεί ότι την επομένη της Γιορτής της Μητέρας επισκέφτηκαν το σάιτ 16.000 γυναίκες καταγράφοντας αύξηση 433%. Οι περισσότερες δήλωσαν ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση αφού δεν εκπληρώθηκαν από τον σύζυγό τους οι σεξουαλικές τους επιθυμίες.

"Είναι χαρακτηρι-στικό ότι την επόμενη ημέρα μεγάλων γιορτών, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κλπ. υπάρχει μεγάλη αύξηση των χρηστών" εξηγεί η Κατιλένα Αλπε. "Προφανώς η απουσία ερωτικής δραστη-ριότητας λόγω των ημερών τους ωθεί σε αναζήτηση εξωσυζυγικής… λύσης".

Πηγή: Το Έθνος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X