Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 250.000€ αποζημίωση στην Κούνεβα
250.000€ αποζημίωση στην Κούνεβα thumbnail

250.000€ αποζημίωση στην Κούνεβα

Ως «εργατικό ατύχημα» χαρακτηρίστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η επίθεση με βιτριόλι, που είχε δεχτεί η εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να επιδικάσει αποζημίωση 250.000 ευρώ, την οποία πρέπει να καταβάλει η εταιρεία και από τα χρήματα της αποζημίωσης 80.000 ευρώ καλείται η εταιρεία να καταβάλει άμεσα.

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η ΟΙΚΟΜΕΤ (εργολάβος εταιρεία καθαρισμού των σταθμών του ΗΣΑΠ) φέρει ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κ. Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου του 2008.

Η επίθεση αναγνωρίζεται ως «εργατικό ατύχημα», καθώς έγινε αμέσως μετά την αποχώρηση της Κούνεβα από την εργασία της και ενώ η εταιρεία είχε αρνηθεί την αλλαγή βάρδιας που ζητούσε η εργαζόμενη, έχοντας επισημάνει στους προϊσταμένους της τις διαδοχικές απειλές που δεχόταν για τη ζωή της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Να σημειωθεί ότι, η υπόθεση είχε εκδικαστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2013, ενώ απουσίαζε η Κωνσταντίνα Κούνεβα στο Παρίσι για χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι δικηγόροι της, Δάφνη Βαγιανού και Βαρβάρα Βολτέα, κατέθεσαν σωρεία εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων που καταδείκνυαν ότι η παθούσα είχε μπει στο στόχαστρο της εργοδοσίας, εξαιτίας της έντονης συνδικαλιστικής δράσης που είχε αναπτύξει.

Η Κ. Κούνεβα εργαζόταν ως καθαρίστρια σε συνεργείο καθαρισμού των ΗΣΑΠ. Τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου το 2008, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της μετά τη λήξη της βάρδιάς της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους οι οποίοι την περιέλουσαν με βιτριόλι, ενώ της άνοιξαν το στόμα και την πότισαν με το ίδιο καυστικό υγρό, προκαλώντας σοβαρότατες βλάβες στα ζωτικά της όργανα.

 Πηγή: Το Έθνος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X