Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Σεξ: Πόσο επικίνδυνα είναι τα χλαμύδια;
Σεξ: Πόσο επικίνδυνα είναι τα χλαμύδια;  thumbnail

Σεξ: Πόσο επικίνδυνα είναι τα χλαμύδια;

Οι περισσότερες γυναίκες υπερεκτιμούν τον αντίκτυπο που θα έχει στη γονιμότητά τους η διάγνωση των χλαμυδίων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η Βρετανική Συμβουλευτική Υπηρεσία για την Εγκυμοσύνη ρώτησε 385 γυναίκες, ηλικίας 15 έως 44 ετών και βρήκε ότι το 72% θεωρούν ότι αν είχαν χλαμύδια, αυτό θα καθιστούσε δύσκολο γι’ αυΧΑλατές να συλλάβουν αργότερα.

Στην πραγματικότητα, τα χλαμύδια επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας μόνο στη μειοψηφία των περιπτώσεων, που κυμαίνονται από το 0.1 έως το 6 % των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για λοίμωξη.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η διατύπωση ότι μερικές γυναίκες που είχαν χλαμύδια έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις για να τεστάρουν τη γονιμότητά τους και να δουν αν είναι σε θέση να μείνουν έγκυες. Αυτό θα μπορούσε να  οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό ανεπιθύμητων κυήσεων.

Μια επικεφαλής νοσοκόμα της Βρετανικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας για την Εγκυμοσύνη λέει πως κάθε μέρα βλέπει γυναίκες που έμειναν έγκυες ενώ πίστευαν  ότι λόγω της διάγνωσης των χλαμυδίων δεν πίστευαν ότι μπορούν να συλλάβουν.

"Είναι φυσικά ζωτικής σημασίας να καταστήσουμε σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών δεν αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης μετά από μια θετική διάγνωση" λένε οι άνθρωποι της Βρετανικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας για την Εγκυμοσύνη.

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X