Τένια Βουδούρη

Η Δρ. Τένια Βουδούρη σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο του 1984 έως τον Ιανουάριο του 1989 έκανε την ειδικότητα της στην οφθαλμολογία στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας παρέμεινε επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και εργάστηκε στο τμήμα Αμφιβληστροειδούς και φωτοπηξίας (Laser), έως ότου πήρε τη θέση επιμελητή στο Ασκληπιείο Βούλας. Συνέχισε να συνεργάζεται στο τμήμα Αμφιβληστροειδούς της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής έως τον Απρίλιο του 1993.

Από την αρχή του διορισμού της στο οφθαλμολογικό τμήμα δραστηριοποιείται και οργανώνει το οφθαλμολογικό χειρουργείο στο Ασκληπιείο Βούλας. Tο 1990 καθιερώνει τη φακοθρυψία και διακινεί τα περιστατικά σε μία ημέρα με αποτέλεσμα τα οφθαλμολογικά περιστατικά της κλινικής να ξεπεράσουν τα 1.000 το 1995.

Τα τραυματιολογικά περιστατικά του Νοσοκομείου της δίνουν ώθηση να παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια αποκατάστασης βλεφάρων και κόγχου στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Trier – Γερμανίας με σκοπό την άμεση και καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών. Το 2007 εκπαιδεύεται και εφαρμόζει τις τμηματικές κερατοπλαστικές (DSAEK,LAMELLAR KERATOPLASTIES).

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Τα χειρουργεία της γίνονται με απόλυτα σύγχρονες και αφορούν διόρθωση αστιγματισμού,  διόρθωση μυωπίας-υπερμετρωπίας-αστιγματισμού, ενώ πραγματοποιεί χειρουργεία γλαυκώματος με εν τω βάθει σκληρεκτομή και βαλβίδες, καθώς και μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ), της Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής Εταιρίας διαθλαστικής χειρουργικής και καταρράκτη (ASCRS, ESCRS), της Αμερικάνικης ένωσης για την έρευνα στην όραση και την οφθαλμολογία (AVRO) καθώς και των ελληνικών οφθαλμολογικών εταιριών.

Η συμμετοχή της σε επιστημονικά συνέδρια είναι πλούσια, έχει παρουσιάσει αρκετές εργασίες σε διεθνή συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί αρκετά άρθρα της σε διεθνή οφθαλμολογικά περιοδικά.

Τένια Βουδούρη
Οφθαλμίατρος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
210-6924832
www.teniavoudouri.gr

Σχετικά άρθρα