Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Αναστασία Καλαντζή – Αζίζι
Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι thumbnail

Αναστασία Καλαντζή – Αζίζι

Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνώνkalantzi@psych.uoa.gr


201-7277525
 

Η Αναστασία Καλαντζή – Αζίζι είναι καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών.Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το 1972 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα "Το πρόβλημα του παιδιού στο Νοσοκομείο". Ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Βιέννης ως κρατική υπότροφος και διατέλεσε για πέντε χρόνια Ψυχολόγος πλήρους απασχόλησης στην Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου (και ομοσπονδιακού κρατιδίου) της Βιέννης.Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1977 και εργάστηκε ιδιωτικά ως Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια έως το 1981, έτος διορισμού της ως Επιμελήτριας του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1997 εκλέχθηκε καθηγήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και του Κύκλου Ευαισθητοποίησης στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων και Μέλος ΔΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.). Είναι, επίσης, Διδάσκουσα – Θεραπεύτρια και Επόπτρια της Αυστριακής Εταιρείας Θεραπείας της Συμπεριφοράς, Ιδρυτικό Μέλος και Συν-Συντονίστρια της FEDORA-Psyche και Συν-Συντονίστρια του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X