Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Λητώ Κατάκη
Λητώ Κατάκη thumbnail

Λητώ Κατάκη

Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια 

 

210 8063665, 210 6129290 

Η κυρία Λητώ Κατάκη είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ και πέρασε μέρος των παιδικών της χρόνων εκεί. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής της όμως τα έζησε στην Αθήνα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια στο Μαρούσι, είναι υπεύθυνη μαζί με την Ελένη Νίνα του Θεραπευτικού-Συμβουλευτικού τομέα του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ( www.ergastirio.eu) και έχει αναλάβει και καθήκοντα εκπαιδεύτριας και επόπτριας στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία, στη Θεσσαλονίκη.

Έλαβε το πρώτο πτυχίο από το Τμήμα Ψυχολογίας – Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, συνέχισε τις σπουδές της στο New School for Social Research, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Επίσης, ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική ψυχολογική αξιολόγηση/διάγνωση του Εργαστηρίου και την εκπαίδευση στην αντιμετώπιση ψυχικού τραύματος και μετατραυματικού στρες με τη μέθοδο EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing).

Έχει δουλέψει 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα στην έρευνα, διεξάγοντας έρευνες για προϊόντα, υπηρεσίες, κοινωνικά και πολιτικά θέματα, αναπτύσσοντας μεθοδολογίες ποιοτικής έρευνας αρχικά, και ποσοτικής έρευνας, στατιστικών αναλύσεων και μοντέλων αργότερα. Στο πλαίσιο αυτό σχεδίασε προσωπικά μεθοδολογικά, οργάνωσε ως προς την πρακτική εφαρμογή και παρουσίασε προφορικά και γραπτά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα εκατοντάδων ερευνών. Επιπλέον, εκπαίδευσε δεκάδες ψυχολόγους στα προαναφερθέντα καθήκοντα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ),πρώην μέλος του American Psychological Association (APA, associate member), και της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Κατέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας (ECP) που απονέμει η European Association for Psychotherapy (EAP).

 

 

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X