Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Λητώ Καλογεράκη
Λητώ Καλογεράκη thumbnail

Λητώ Καλογεράκη

Ψυχολόγος MSc και Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπείαletokalogeraki@yahoo.gr

 

Η Λητώ Καλογεράκη είναι ψυχολόγος, πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία (MSc Psychology, specialization Clinical Psychology) από το Leiden Universiteit της Ολλανδίας.

Έχει εκπαιδευθεί στην Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στα αντίστοιχα μετεκπαιδευτικά προγράμματα του Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και της 1ης Πανεπιστημιακής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Τα θέματα του κλινικού της ενδιαφέροντος εκτείνονται στον χώρο των αγχωδών διαταραχών, της παρασυσσώρευσης (hoarding), της αντιμετώπισης προβλημάτων κατάθλιψης, της διαχείρισης θυμού και της διεκδικητικής συμπεριφοράς.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια και με αναρτημένες ανακοινώσεις σε συνέδρια με θέματα όπως «Στρατηγικές Αντιμετώπισης και Γνωσιακές Αναπαραστάσεις στην Νεφρική Ανεπάρκεια και Χρόνια Καρδιακή Νόσο» και «Η Γνωσιακή-Συμπεριφορική Κατανόηση και Αντιμετώπιση της Παρασυσσώρευσης (hoarding)»

Συνεργάζεται με την Μονάδα Θεραπειών Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχοθεραπειών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Εργάζεται επίσης ως γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεύτρια διατηρώντας ιδιωτικό γραφείο. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρία Έρευνας Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ).

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X