Αρχική / Ειδικοί / Νένα Ισμίρνογλου
Νένα Ισμίρνογλου thumbnail

Νένα Ισμίρνογλου

Σεφ

Η κυρία Νένα Ισμίρνογλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1992 άνοιξε στην Αθήνα το εστιατόριο "Καλλίστη" το πρώτο εστιατόριο που ανέδειξε την "δημιουργική ελληνική κουζίνα. Βραβεύτηκε για την κουζίνα της  πολλές συνεχόμενες χρονιές  στους "χρυσούς σκούφους" εκδήλωση που οργανώνει το αθηνόραμα. Το 2000 – 2002 εργάστηκε  στο εστιατόριο "milos" στην Νέα  Υόρκη.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2002, ανέλαβε ως σεφ – υπεύθυνη το "γεύσεις ονομασίας προέλευσης" στην Κηφισιά όπου εργάζεται ως σήμερα με μια διακοπή το 2006-2008, που συνεργάσθηκε για το άνοιγμα  και εργάστηκε  ως υπεύθυνη – σεφ στο  PASAJI στην στοά Σπύρου Μήλειου στο σύνταγμα

Πιστεύει ότι, η ελληνική μαγειρική, πέρα από διατροφική συνήθεια, πέρα από γευστική αισθητική, είναι τέχνη μετάδοσης συλλογικών μηνυμάτων ήθους και σοφίας, που αφορούν την υγεία σώματος και νου. Είναι ή απάντηση του κλασικού, του λιτού στο περιττό ,στο υπερβολικό. Έχει  λάβει μέρος  σε πολλά  συνέδρια  για την μεσογειακή διατροφή στην Νέα Υόρκη και τη Καλιφόρνια, σε συνεργασία με το culinaryinstitute of America.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως "στην κουζίνα ολοταχώς" κ.α και συνεργάζεται με το περιοδικό γαστρονόμος.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X