Αρχική / Ειδικοί / Σωτηρία Μακαρώνη
Σωτηρία Μακαρώνη thumbnail

Σωτηρία Μακαρώνη

Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια

Κουντουριώτου 1, Κηφισιά

Τηλ. 210-8080404

e-mail: info@sotiamakaroni.gr

 

Η Μακαρώνη Σωτηρία σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών (1999)και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο CITY University του Λονδίνου στην Ψυχολογία της Υγείας (2000).

Έχει ειδικευθεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο πρόγραμμα της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικήs Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Έχει παρακολουθήσει διετή μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπεία των Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Παράλληλα, παρακολουθεί και το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Συστημική Θεραπεία Οικογένειας & Ζεύγους της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΠΙΨΥ.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε μονάδα εφήβων, στην κλινική Northgate Junior-NHS στο Λονδίνο καθώς και σαν συνεργάτης σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στο Ινστιτούτο Κοινωνικής &Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Από το 2003 εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων "ΠΡΟΝΟΗ" του Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ συντονίζοντας  σαν εισηγήτρια πολυάριθμα σεμινάρια & παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές πάνω σε θέματα πρόληψης, προαγωγής υγείας και συναισθηματικής αγωγής. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης για την διακοπή του καπνίσματος. Είναι μέλος σε διάφορες επιστημονικές εταιρείες και συλλόγους όπως: British Psychological Society, Συλλόγος Ελλήνων Ψυχολόγων, Εταιρεία Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, κτλ.

Από το 2009 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κηφισιά όπου παρέχει συμβουλευτική, στήριξη και θεραπεία για διάφορα ψυχολογικά προβλήματα σε άτομα, ομάδες, οικογένειες και ζεύγη.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X