Αρχική / Ειδικοί / Μάνος Σταμάτης
Μάνος Σταμάτης thumbnail

Μάνος Σταμάτης

 Χειρούργος-Ορθοπαιδικός


 


Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ τον Ιούλιο του 1990, σαν μαθητής της Στρατιωτικής Ιατρικής. Μετά την ορκωμοσία του σαν Ανθυπολοχαγός-Ιατρός κατατάχθηκε  στο Υγειονομικό Σώμα του  Ελληνικού Στρατού στο οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα ως Επιμελητής του Ορθοπαιδικού τμήματος του 401 ΓΣΝΑ με τον βαθμό του Αρχιάτρου.


 


Ειδικεύθηκε επί εξαετία στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ, στην Μονάδα Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης του ΚΑΤ, Στην Μονάδα Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Χεριού του ΚΑΤ, και στο Derbyshire Royal Infirmary της Μ. Βρετανίας.


 


Εξελέγη Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».


 


Μετεκπαιδεύθηκε σε έμμισθη θέση (Clinical Foot and Ankle Fellowship) στις ΗΠΑ, στις εξειδικευμένες Κλινικές Χειρουργικής Ποδός και Ποδοκνημικής των Νοσοκομείων Mercy Medical Center και Union Memorial Hospital (Baltimore, Maryland) υπό τον παγκοσμίου φήμης Mark S Myerson.


 


Είναι μέλος της Αμερικανικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας Χειρουργικής Ποδιού και Ποδοκνημικής (American Orthopaedic Foot and Ankle Society-AOFAS). Η παραπάνω εταιρεία αριθμεί μόνο δύο μέλη από την Ελλάδα.


 


Εξελέγη Πρόεδρος του Τμήματος Χειρουργικής Ποδιού και Ποδοκνημικής της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).


 


Είναι Εταίρος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (ΚΕΟΧ) κατόπιν εξετάσεων στις οποίες επρώτευσε, όπως και Εταίρος (FACS) του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (American College of Surgeons).


 


Έχει προσκληθεί ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων, και μαθημάτων  στο εξωτερικό (ΗΠΑ-Ελβετία-Βέλγιο-Τσεχία-Μάλτα) και στην Ελλάδα, ενώ έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών (100) σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια


 


Είναι  συγγραφέας είκοσι δύο (22) πλήρων και οκτώ (8) μερικών δημοσιεύσεων σε διεθνή αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά, με πάνω από εκατόν πενήντα (150) βιβλιογραφικές αναφορές (Citations), όπως και τριών κεφαλαίων σε δύο (2) διεθνή επιστημονικά συγγράμματα αναφοράς.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X