Αρχική / Ειδικοί / Μελίνα Σελάλμα
Μελίνα Σελάλμα thumbnail

Μελίνα Σελάλμα

Σύμβουλος ισορροπημένης διατροφής

 

Η Μελίνα Σελάλμα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Μαρούσι.  Τον Αύγουστο του 1971 τελειώνοντας τις πρώτες  σπουδές της πήγε στο Λονδίνο για να σπουδάσει αρχικά  Διεύθυνση Ξενοδοχείων και αργότερα Διατροφολογία στο Κολλέγιο  EdwinMendoza του Λονδίνου (city university.) Παράλληλα με τα μαθήματα της εκεί, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα διατροφολογίας και υγιεινής μαγειρικής. Τον Ιούνιο του 1974 της απονεμήθηκε επαινετικό πιστοποιητικό  για την κατάρτισή της στον τομέα αυτό.

Στην συνέχεια, εργάστηκε σαν σύμβουλος διατροφής σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με έδρα το Λονδίνο και ειδικότητα σε διατροφή για spa and healthy living,  Center Hotels London and Amsterdam. Την ίδια εποχή προσέφερε εθελοντική εργασία στο πολύ γνωστό νοσοκομείο του Λονδίνου, Hammersmith hospital, στο τμήμα έρευνας για την Αγγλοσαξωνική διατροφή σε σχέση με την υγεία και σύγκριση με την  Μεσογειακή διατροφή.

Από τον Ιανουάριο του 1979 έως και το Μάιο του 1987 εντάχθηκε στο δυναμικό της διεθνούς εταιρείας WEIGHT WATCHERS έχοντας κάνει μια μεταπτυχιακή παρακολούθηση στο Weight Watchers International, στην Νεα Υορκη. Η Μελίνα διετέλεσε διευθύντρια Επιχειρήσεων του Weight Watchers Ελλαδος και ήταν υπεύθυνη για την ομαλή εφαρμογή και εξέλιξη του Προγράμματος διατροφής καθώς και  την πλήρη εκπαίδευση του προσωπικού των ομάδων διατροφής και ψυχολογικής ενθάρρυνσης των μελών.

Η Μελίνα Σελαλμα το 1987 ίδρυσε την προσωπική της επιχείρηση με ονομασία  Melinas delight cuisine,  στο Χαλάνδρι, που λειτουργεί επιτυχώς μέχρι σήμερα με στόχο την  πρακτική βοήθεια εφαρμογής στα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος και να φροντίσουν την υγεία τους μέσα από  εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα  με υγιεινό τρόπο μαγειρικής. Η Μελίνα από το 1997 μέχρι σήμερα παραδίδει μαθήματα έξυπνης μαγειρικής για όλες τις ηλικίες και δίνει την ευκαιρία στους «μαθητές » της να παρασκευάσουν τις συνταγές της στο εργαστήριο της.

Στο βιβλίο της «οι συνταγές της Μελίνας» περιλαμβάνει συνταγές που επιτυχώς οι μαθητές και οι μαθήτριες παρασκεύασαν μαζί της. Από το 2004 και για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε τηλεοπτικές  καθημερινές εμφανίσεις με συμβουλευτικά διατροφικά θέματα  και φιλοξενήθηκε σε δημοφιλείς εκπομπές με παρόμοια θέματα. Η Μελίνα παρακολουθεί συχνά διεθνή συνέδρια διατροφολογίας  και βρίσκεται σε διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τις νέες τάσεις και  έρευνες της ισορροπημένης διατροφής, καθώς επίσης  παρακολουθεί και η ίδια διάφορα διατροφικά σεμινάρια και μαγειρική με την σχολή  le gordon bleu και Jamie  Oliver cook school.

www.melinasdelight.gr
info@melinasdelight,gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X