Κοπλιμέντα:7 τρόποι να γοητεύσεις μια γυναίκα

Ποια είναι η σωστή ατάκα; Τι πρέπει να πω;

Δεν είναι εύκολο να είσαι αυθεντικός με τις γυναίκες σήμερα. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις ατάκες την ώρα της προσέγγισης. Οι άνδρες που είναι ταλαντούχοι στην πρώτη προσέγγιση γνωρίζουν ότι αυτές οι πρώτες στιγμές είναι σημαντικές. Ίσως και καθοριστικές. Γνωρίζουν επίσης ότι η ατάκα που ακολουθείται από 5 λεπτά τέλειας συζήτησης θα κάνει το παιχνίδι του άνδρα εύκολο.

Γράφει ο συγγραφέας και ειδικός σε ζητήματα σχέσεων Στιβ Σανταγκάτι 

Ο κάθε άνδρας πρέπει να έχει στο νου του τα εξής:

-Όλες οι γυναίκες -και οι άνδρες αλλά περισσότερο οι γυναίκες -αγαπούν τα κοπλιμέντα. Μην είσαι λοιπόν διστακτικός, μη φοβάσαι ότι θα σε παρεξηγήσουν.

-Όταν μια γυναίκα απολαμβάνει ένα κομπλιμέντο, γίνεται πιο διαθέσιμη και ανοιχτή στην προσέγγιση.

-Οι συνηθισμένες ατάκες γνωριμίας δεν αρέσουν στις γυναίκες. Θέλουν να νιώθουν ξεχωριστές, μοναδικές.

-Οι γυναίκες επιζητούν το αίσθημα της ασφάλειας και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές με τους άγνωστους άνδρες.

-Οι γυναίκες βομβαρδίζονται με αρνητικά μηνύματα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις διαφημίσεις, που αμφισβητούν το βάρος τους, την ένδυσή τους, το μακιγιάζ, το πρόσωπο, τους φίλους τους και κάθε άλλη πτυχή της ζωής τους. Εμείς τους παρέχουμε μια ευχάριστη ανάπαυλα, μια διασκέδαση.

Οι άντρες λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Εμένα προσωπικά, όταν γνωρίζω μια γυναίκα, μου αρέσει να εστιάζω την προσοχή μου στα απτά και ορατά χαρακτηριστικά της και να την κολακεύω γι’ αυτά. Όσο γνωριζόμαστε καλύτερα, επινοώ διαρκώς νέα κοπλιμέντα για να μην φαίνομαι κοινότυπος. (Δε δυσκολεύομαι στο ελάχιστο, γιατί αγαπώ τις γυναίκες). Προσπαθώ να είμαι όσο πιο φυσικός γίνεται στον τρόπο που εκφράζομαι. Οι έξυπνοι άντρες μπορούν να διακρίνουν τις ανασφάλειές μιας γυναίκας σχετικά με το βάρος της ή το παρουσιαστικό της – μύτη, μαλλιά, ύψος ή ό, τι άλλο θεωρεί μια γυναίκα αρνητικό πάνω της.

Τι κάνει ένας άνδρας για να φαίνεται ειλικρινής; 

Τα “κακά αγόρια” είμαστε αυθεντικοί τύποι και γι’ αυτό φαινόμαστε πάντα αληθινοί και ειλικρινείς. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν έχουμε πει παρόμοια πράγματα και σε άλλα κορίτσια. Συνήθως χρησιμοποιούμε δύο βασικές στρατηγικές:

– Προσωποποιούμε το μήνυμα για να πιστέψουν οι γυναίκες ότι λέμε αλήθεια. Γνωρίζουμε καλά ότι το γυναικείο ένστικτο είναι πολύ ισχυρό και ότι αν διαισθανθεί κάποια υποκρισία θα υψώσει αυτόματα αμυντικό τείχος. Έτσι χρησιμοποιούμε στοιχεία που οι γυναίκες μας δίνουν, για παράδειγμα αστείες καταστάσεις  για την εταιρεία που δουλεύετε και ξεκινάμε τα κοπλιμέντα τα οποία δεν είναι γενικά αλλά εξατομικευμένα.

– Μιλάμε άμεσα. Γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες έχουν ακούσει πολλές ανοησίες και κατανοούμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσουμε στην καρδιά και στο κρεβάτι μιας γυναίκας που μας ενδιαφέρει είναι μια ανανεωτική πνοή ειλικρίνειας. Μιλάμε με φιλικό ύφος χωρίς να το παρακάνουμε και αφήνουμε το ερωτικό στοιχείο να πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Γιατί οι άντρες ασχολούνται τόσο πολύ με τις περίφημες ατάκες

Οι άντρες ελέγχουν τι λένε και πως το λένε για ένα λόγο: επειδή επιθυμούν την εξουσία στη σχέση. Ο πρωταρχικός στόχος τους είναι να πάνε από το Α στο Β. Να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση. Ο έξυπνος άντρας γνωρίζει ότι μια γυναίκα που αιωρείται σε ένα σύννεφο κομπλιμέντων είναι πιο ευάλωτη και τρωτή. Και επομένως είναι πιο πιθανό να δει τα πράγματα με τα “δικά του μάτια”. Η επιθυμία της γυναίκας να νιώθει καλά για τον εαυτό της είναι αντίστοιχη με την επιθυμία του άνδρα για το σεξ, είναι το ίδιο δυνατή και το ξέρουμε. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θέλουν να έχουν τον έλεγχο και η ικανότητα να λένε τα κατάλληλα λόγια την κατάλληλη στιγμή είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Το καλό με τα κοπλιμέντα είναι πως βοηθούν εξίσου και τις δύο πλευρές.

Τι σημαίνει αυτό για σένα, τη γυναίκα:

Μην αρνηθείς το κομπλιμέντο! Νιώσε καλά. Το αξίζεις. Το πιθανότερο είναι να εννοεί αυτά που λέει! Ύστερα προσγειώσου και δώσε την απαιτούμενη προσοχή. Οι άντρες επιζητούν και αυτοί τα κομπλιμέντα. Γενικά, έχε υπόψη σου ότι όταν ένας άντρας σου κάνει κομπλιμέντο προσπαθεί μεν να σε κάνει να νιώσεις όμορφα αλλά παράλληλα επιδιώκει να αποκτήσει θέση ισχύος. Το ίδιο κάνει και όταν προσπαθεί να ξεκουμπώσει το στηθόδεσμό σου, τη στιγμή που συγχρόνως σε φιλάει.

Σχετικά άρθρα