Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Moody's: Αυξημένος ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου παραμένει αυξημένος, δεδομένων των ισχνών προοπτικών ανάπτυξης και του υψηλού χρέους, σχολιάζει στην ετήσια έκθεσή της για την μεγαλόνησο η Moody's.Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, ο κίνδυνος μιας ακόμα χρεοκοπίας τα επόμενα χρόνια παραμένει αυξημένος λόγω των ουσιαστικών ρίσκων για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας και, συνεπώς, των δημοσίων οικονομικών της κυβέρνησης. Αυτό αντανακλάται στο αρνητικό outlook της αξιολόγησης Caa3 της Κύπρου.Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, αν και αυτό δεν είναι το κεντρικό σενάριο, ωστόσο είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη. Η Moody's σημειώνει πως η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την ετήσια επικαιροποίηση και δεν συνιστά ενέργεια αξιολόγησης.ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Moody's: Αυξημένος ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου παραμένει αυξημένος, δεδομένων των ισχνών προοπτικών ανάπτυξης και του υψηλού χρέους, σχολιάζει στην ετήσια έκθεσή της για την μεγαλόνησο η Moody’s.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, ο κίνδυνος μιας ακόμα χρεοκοπίας τα επόμενα χρόνια παραμένει αυξημένος λόγω των ουσιαστικών ρίσκων για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας και, συνεπώς, των δημοσίων οικονομικών της κυβέρνησης. Αυτό αντανακλάται στο αρνητικό outlook της αξιολόγησης Caa3 της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, αν και αυτό δεν είναι το κεντρικό σενάριο, ωστόσο είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη.

Η Moody’s σημειώνει πως η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την ετήσια επικαιροποίηση και δεν συνιστά ενέργεια αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X