Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Συγγενής ολυμπιονίκη όμηρος στο Σινά
Ενας συγγενής του Ζερσενάι Ταντέσε, του πρώτου ολυμπιονίκη της Ερυθραίας, κρατείται όμηρος στο αιγυπτιακό Σινά από μέλη παράνομου δικτύου διακίνησης ανθρώπων που ζητούν λύτρα 44.000 δολαρίων, αποκάλυψε χθες μέσω Twitter ο αθλητής.Από το 2009, μέλη τέτοιων κυκλωμάτων έχουν απαγάγει χιλιάδες πρόσφυγες από την Ερυθραία από καταυλισμούς προσφύγων στο ανατολικό Σουδάν ζητώντας λύτρα, άλλες φορές τους υποχρεώνουν να εκπορνεύονται ή να παντρεύονται, τους ωθούν στην δουλεία, ενώ κάποιοι πρόσφυγες πέφτουν θύματα απαγωγής στην προσπάθειά τους να περάσουν στο Ισραήλ.Αξιωματούχοι ασφαλείας υποστηρίζουν ότι οι πρόσφυγες συχνά πιάνονται αιχμάλωτοι από την Ρασαϊντά, μία αραβική οργάνωση που δρα στο Σουδάν και στην Ερυθραία, και στη συνέχεια πωλούνται σε αιγύπτιους βεδουίνους από την Έρημο του Σινά."Μόλις έλαβα τηλεφώνημα από έναν συγγενή που κρατείται όμηρος στο Σινά. Μας ζητούν 44.000 δολάρια. Δεν ξέρω τι να κάνω!

Συγγενής ολυμπιονίκη όμηρος στο Σινά

Ενας συγγενής του Ζερσενάι Ταντέσε, του πρώτου ολυμπιονίκη της Ερυθραίας, κρατείται όμηρος στο αιγυπτιακό Σινά από μέλη παράνομου δικτύου διακίνησης ανθρώπων που ζητούν λύτρα 44.000 δολαρίων, αποκάλυψε χθες μέσω Twitter ο αθλητής.

Από το 2009, μέλη τέτοιων κυκλωμάτων έχουν απαγάγει χιλιάδες πρόσφυγες από την Ερυθραία από καταυλισμούς προσφύγων στο ανατολικό Σουδάν ζητώντας λύτρα, άλλες φορές τους υποχρεώνουν να εκπορνεύονται ή να παντρεύονται, τους ωθούν στην δουλεία, ενώ κάποιοι πρόσφυγες πέφτουν θύματα απαγωγής στην προσπάθειά τους να περάσουν στο Ισραήλ.

Αξιωματούχοι ασφαλείας υποστηρίζουν ότι οι πρόσφυγες συχνά πιάνονται αιχμάλωτοι από την Ρασαϊντά, μία αραβική οργάνωση που δρα στο Σουδάν και στην Ερυθραία, και στη συνέχεια πωλούνται σε αιγύπτιους βεδουίνους από την Έρημο του Σινά.

"Μόλις έλαβα τηλεφώνημα από έναν συγγενή που κρατείται όμηρος στο Σινά. Μας ζητούν 44.000 δολάρια. Δεν ξέρω τι να κάνω!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X