Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ποιοι φόροι μας… περιμένουν τον Σεπτέμβριο
Μπαράζ φόρων ύψους 7 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες εκατομμύρια φορολογούμενοι. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους έρχονται:1. Ο φόρος εισοδήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου και το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει έσοδα ύψους 3,5 4 δισ. ευρώ.2. Εισφορά αλληλεγγύης. Αφορά όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Αρκετοί θα πληρώσουν περισσότερα, δεδομένου ότι συνυπολογίζονται πλέον όλα τα εισοδήματα (π.χ. τόκοι, μερίσματα κ.λπ.).3. Το τέλος επιτηδεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις αναμένεται να πληρώσουν περισσότερα λόγω της αύξησης του τέλους.4. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας. Έχει ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του ΦΑΠ των ετών 2011, 2012.5. Το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Μέχρι τον Δεκέμβριο, θα καταβληθούν οι τρεις από τις πέντε δόσεις του έκτακτου τέλους, με τα έσοδα να υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ το 2013.6. Ο φόρος πολυτελείας. Τον Αύγουστο θα αποσταλούν τα εκκαθαριστικά.7. Τα τέλη κυκλοφορίας. Το τελευταίο δίμηνο θα αποσταλούν και τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ποιοι φόροι μας… περιμένουν τον Σεπτέμβριο

Μπαράζ φόρων ύψους 7 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες εκατομμύρια φορολογούμενοι. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους έρχονται:

1. Ο φόρος εισοδήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου και το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει έσοδα ύψους 3,5 – 4 δισ. ευρώ.

2. Εισφορά αλληλεγγύης. Αφορά όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Αρκετοί θα πληρώσουν περισσότερα, δεδομένου ότι συνυπολογίζονται πλέον όλα τα εισοδήματα (π.χ. τόκοι, μερίσματα κ.λπ.).

3. Το τέλος επιτηδεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις αναμένεται να πληρώσουν περισσότερα λόγω της αύξησης του τέλους.

4. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας. Έχει ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του ΦΑΠ των ετών 2011, 2012.

5. Το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Μέχρι τον Δεκέμβριο, θα καταβληθούν οι τρεις από τις πέντε δόσεις του έκτακτου τέλους, με τα έσοδα να υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ το 2013.

6. Ο φόρος πολυτελείας. Τον Αύγουστο θα αποσταλούν τα εκκαθαριστικά.

7. Τα τέλη κυκλοφορίας. Το τελευταίο δίμηνο θα αποσταλούν και τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X