Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Άμεσος διάλογος με το Ιράν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν στην άμεση διεξαγωγή συνομιλιών με την επερχόμενη ιρανική κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση των πυρηνικών, ανέφερε χθες η εφημερίδα Γουολ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων των ΗΠΑ.Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συν τη Γερμανία η γνωστή και ως ομάδα P5+1 που ασχολείται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν- αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Τρίτη συνάντηση στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τι στρατηγική θα ακολουθήσουν ώστε να επιτευχθεί συνεργασία με το νέο πρόεδρο της χώρας, Χασάν Ροχάνι, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τον ερχόμενο μήνα.Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, επιδίωκε να έχει επικοινωνία με τον Ροχάνι ώστε να γίνει σαφής η προθυμία για τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών με το Ιράν. Η Ουάσινγκτον είχε πρότινος επιμείνει σε μια πολυμερή, διεθνή προσέγγιση.Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa, ο ΟΗΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν βάσει υποψιών ότι η χώρα προσπαθεί μυστικά να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα με το πρόσχημα ότι το πρόγραμμα αφορά μόνο στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας. Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες."Είμαστε ανοιχτοί για απευθείας συνομιλίες και θέλουμε να το υποστηρίξουμε αυτό με οποιοδήποτε τρόπο

Άμεσος διάλογος με το Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν στην άμεση διεξαγωγή συνομιλιών με την επερχόμενη ιρανική κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση των πυρηνικών, ανέφερε χθες η εφημερίδα Γουολ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων των ΗΠΑ.

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συν τη Γερμανία –η γνωστή και ως ομάδα P5+1 που ασχολείται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν- αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Τρίτη συνάντηση στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τι στρατηγική θα ακολουθήσουν ώστε να επιτευχθεί συνεργασία με το νέο πρόεδρο της χώρας, Χασάν Ροχάνι, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τον ερχόμενο μήνα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, επιδίωκε να έχει επικοινωνία με τον Ροχάνι ώστε να γίνει σαφής η προθυμία για τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών με το Ιράν. Η Ουάσινγκτον είχε πρότινος επιμείνει σε μια πολυμερή, διεθνή προσέγγιση.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa, ο ΟΗΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν βάσει υποψιών ότι η χώρα προσπαθεί μυστικά να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα με το πρόσχημα ότι το πρόγραμμα αφορά μόνο στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας. Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες.

"Είμαστε ανοιχτοί για απευθείας συνομιλίες και θέλουμε να το υποστηρίξουμε αυτό με οποιοδήποτε τρόπο

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X