Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Συρία: 200 πολίτες κρατούνται σε τζαμί
Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς ώστε να απελευθερώσει 200 ανθρώπους που κρατεί ο στρατός σε τζαμί της Δαμασκού. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα η αντιπολίτευση τονίζει ότι περίπου 200 άνθρωποι κρατούνται σε τζαμί της βορειοανατολικής συνοικίας Καμπούν της συριακής πρωτεύουσας όπου μαίνονται μάχες εδώ και μήνες ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες. Η αντιπολίτευση δε διευκρίνισε εάν πρόκειται για πολίτες ή αντάρτες. "Ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης ζητεί από τον ΟΗΕ, από το Συμβούλιο Ασφαλείας, από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και τις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να απευθύνουν επειγόντως προειδοποίηση στο καθεστώς να αφήσει ελεύθερους τους κρατουμένους", τονίζει στην ανακοίνωσή της η αντιπολίτευση. "Αυτή η στρατιωτική εκστρατεία του καθεστώτος αποτελεί συνέχεια της πολιορκίας που υφίστανται τους τελευταίους επτά μήνες οι συνοικίες Μπαρζέ (βόρεια) και Καμπούν", προστίθεται στην ανακοίνωση. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συρία: 200 πολίτες κρατούνται σε τζαμί

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς ώστε να απελευθερώσει 200 ανθρώπους που κρατεί ο στρατός σε τζαμί της Δαμασκού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα η αντιπολίτευση τονίζει ότι περίπου 200 άνθρωποι κρατούνται σε τζαμί της βορειοανατολικής συνοικίας Καμπούν της συριακής πρωτεύουσας όπου μαίνονται μάχες εδώ και μήνες ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες.

Η αντιπολίτευση δε διευκρίνισε εάν πρόκειται για πολίτες ή αντάρτες. «Ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης ζητεί από τον ΟΗΕ, από το Συμβούλιο Ασφαλείας, από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και τις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να απευθύνουν επειγόντως προειδοποίηση στο καθεστώς να αφήσει ελεύθερους τους κρατουμένους», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αντιπολίτευση.

«Αυτή η στρατιωτική εκστρατεία του καθεστώτος αποτελεί συνέχεια της πολιορκίας που υφίστανται τους τελευταίους επτά μήνες οι συνοικίες Μπαρζέ (βόρεια) και Καμπούν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X