«Να γίνουμε μια οικογένεια»

Στη «Sportday» μίλησαν οι Τόνι Λόκχοφ και Τσίμα Ονιέκε και κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις για την προετοιμασία της ομάδας.

Ο πρώην προπονητής της Φένλο και βοηθός του Στέφενς, Τόνι Λόκχοφ, τονίζει: «Όλοι στον σύλλογο, από τον προπονητή μέχρι τους φροντιστές, είμαστε εδώ για να γίνουμε ένα σύνολο. Αρχικά έπρεπε να γνωριστούμε και στη συνέχεια να δουλέψουμε. Είναι σημαντικό να γίνουμε μια οικογένεια και οι παίκτες να ετοιμαστούν και σε θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά και ψυχολογικά, πνευματικά. Με αυτό τον τρόπο προετοιμαζόμαστε για το επίσημα παιχνίδια».

Σε ό,τι αφορά τα θέματα τακτικής και το πώς δουλεύεται στις προπονήσεις ξεκαθαρίζει: «Το πρώτο κομμάτι είναι να μάθεις τους παίκτες. Να μάθεις την ποιότητά τους, την ικανότητά τους. Να μάθεις τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης για να βρεις εκείνους που μπορούν να εφαρμόσουν αυτό που θέλεις. Πρέπει να προχωράς βήμα – βήμα. Το πρώτο ζητούμενο είναι να καταφέρεις να τους φέρεις στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Το πρόγραμμα θα προσαρμόζεται σταδιακά στις ανάγκες της ομάδας».

Για τα ταλέντα του ΠΑΟΚ τόνισε: «Μου έκανε εντύπωση όταν τους είδα στο γήπεδο και στη συνέχεια είδα και την ημερομηνία γέννησης μερικών. Οι νέοι θα πρέπει να έχουνε και υπομονή, διότι έχουν πολλά να μάθουν και έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους. Ακόμα και για τους προπονητές είναι ένα κίνητρο να βοηθήσεις νεαρούς παίκτες να εξελιχθούν. Για το αν υπάρχει κάτι που λείπει από τον ΠΑΟΚ, ο Λόκχοφ απάντησε: «Προτιμώ να μιλάω για αυτά που έχουμε. Το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα προσπαθεί να δυναμώσει μέσα στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός –με ρίζες και από Νιγηρία- πρώην ποδοσφαιριστής και νυν γυμναστής του ΠΑΟΚ Τσίμα Ονιέκε έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τα θέματα εκγύμνασης της ομάδας.

«Είδαμε τα τεστ τα οποία ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά. Είναι σημαντική η προετοιμασία, πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο παίκτης για όλη τη χρονιά. Από εκεί και πέρα χρειάζεται δουλειά και στη διάρκεια της χρονιάς».

Για τον Γκαρσία είπε:

«Έλειπε για κάποιους μήνες και είναι και σε μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία. Ήθελε ειδικό πρόγραμμα για να μπορεί να μπει», ενώ για το πρόγραμμα εκγύμνασης και το πώς καταρτίζεται, ο Ονιέκε τόνισε: «Γίνεται ένα μίτινγκ για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ο καθένας έχει την αρμοδιότητά του και σε συνεργασία μιλάμε για το τι θα κάνουμε».

Ο δικός του στόχος στον ΠΑΟΚ: «Ο τίτλος είναι ο στόχος της κάθε ομάδας. Αυτό που θέλω εγώ, είναι να έχουμε μια ομάδα με καλή φυσική κατάσταση.

 

ΠΗΓΗ sport-fm.gr

Σχετικά άρθρα