Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ζωντανοί οι δύο απαχθέντες Γάλλοι δημοσιογράφοι
Οι δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από τον Ιούνιο στη Συρία, είναι ζωντανοί, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός 'Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την τύχη του Ντιντιέ Φρανσουά και του Εντουάρ Ελιάς, ο υπουργός απάντησε:" έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη γρήγορη απελευέρωσή τους".Στην ερώτηση εάν "είναι ζωντανοί", ο υπουργός απάντησε "ναι"."Η σκέψη μου είναι κοντά τους και κοντά σε όλους τους Γάλλους ομήρους. Γνωρίζουμε ότι είναι ζωντανοί. Για το καλό τους, κυρίως αυτών των δυο, δε θα πω τίποτα άλλο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αφεθούν γρήγορα ελεύθεροι", τόνισε ο Γάλλος υπουργός όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.Εκτός από τους δυο Γάλλους δημοσιογράφους που απήχθησαν στη Συρία, τέσσερις ακόμα Γάλλοι κρατούνται όμηροι από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2010, στο Νίγηρα από την Αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi).Ένας ακόμα Γάλλος όμηρος, ο οποίος απήχθη το Νοέμβριο του 2011 στο Χομπόρι του βορειοανατολικού Μάλι κρατείται επίσης από την Aqmi. Η οργάνωση αυτή κρατεί δυο ακόμα Γάλλους ομήρους, ο ένας από τους οποίους απήχθη το Νοέμβριο του 2012 στο Μάλι και ο δεύτερος στις 19 Δεκεμβρίου του 2012 στη Νιγηρία.

Ζωντανοί οι δύο απαχθέντες Γάλλοι δημοσιογράφοι

Οι δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από τον Ιούνιο στη Συρία, είναι ζωντανοί, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός ‘Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την τύχη του Ντιντιέ Φρανσουά και του Εντουάρ Ελιάς, ο υπουργός απάντησε:" έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη γρήγορη απελευέρωσή τους".

Στην ερώτηση εάν "είναι ζωντανοί", ο υπουργός απάντησε "ναι".

"Η σκέψη μου είναι κοντά τους και κοντά σε όλους τους Γάλλους ομήρους. Γνωρίζουμε ότι είναι ζωντανοί. Για το καλό τους, κυρίως αυτών των δυο, δε θα πω τίποτα άλλο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αφεθούν γρήγορα ελεύθεροι", τόνισε ο Γάλλος υπουργός όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εκτός από τους δυο Γάλλους δημοσιογράφους που απήχθησαν στη Συρία, τέσσερις ακόμα Γάλλοι κρατούνται όμηροι από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2010, στο Νίγηρα από την Αλ-Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi).

Ένας ακόμα Γάλλος όμηρος, ο οποίος απήχθη το Νοέμβριο του 2011 στο Χομπόρι του βορειοανατολικού Μάλι κρατείται επίσης από την Aqmi. Η οργάνωση αυτή κρατεί δυο ακόμα Γάλλους ομήρους, ο ένας από τους οποίους απήχθη το Νοέμβριο του 2012 στο Μάλι και ο δεύτερος στις 19 Δεκεμβρίου του 2012 στη Νιγηρία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X