Ποινές από το ΣτΕ σε δικηγόρο της Θεσσαλονίκης

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε τρεις αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες είχαν επιβληθεί αντίστοιχες δίμηνες προσωρινές παύσεις σε δικηγόρο της πόλης, καθώς ελάμβανε προκαταβολές από πελάτες του, κατά κανόνα αλλοδαπούς, για υποθέσεις τους χωρίς όμως ποτέ να κάνει καμία νομική ενέργεια, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις αρνήθηκε να επιστρέψει τις προκαταβολές. Παράλληλα, από το ΣτΕ ακυρώθηκαν τρεις πειθαρχικές ποινές σε βάρος του ίδιου δικηγόρου (μεταξύ αυτών και οριστικής παύσης) για τυπικούς λόγους.

Ειδικότερα, συνολικά έξι αποφάσεις εξέδωσε το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για δικηγόρο της Θεσσαλονίκης. Οι τρεις αποφάσεις επικυρώνουν αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές δίμηνης προσωρινής παύσης. Αντίθετα οι άλλες δύο ακυρώνουν δυο δίμηνες πειθαρχικές αποφάσεις και η έκτη και τελευταία ακυρώνει την οριστική παύση που του είχε επιβληθεί.

Ο δικηγόρος στην πρώτη περίπτωση εισέπραξε από αλλοδαπή ως προκαταβολή το ποσό των 880 ευρώ για να της βγάλει “πράσινη κάρτα

Σχετικά άρθρα