Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Εκ νέου σε δίκη ο Ζίμερμαν;
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει τα στοιχεία που διαθέτει προκειμένου να αποφανθεί αν αυτά είναι επαρκή ώστε να στηρίξει μία νέα παραπομπή του Τζορτζ Ζίμερμαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν. Επιπλέον, θα εξετάσει αν αυτό είναι εφικτό μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από δικαστήριο της Φλόριντα. Ο Τζορτζ Ζίμερμαν κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό από όπλο, τον Φεβρουάριο του 2012, του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν, στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα. Εάν κρινόταν ένοχος, ο 29χρονος Ζίμερμαν, πρώην μέλος μιας ομάδας εθελοντών ασφαλείας του Σάνφορντ, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν πυροβόλησε τον Μάρτιν, κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή με ποινή κάθειρξης άνω των 30 ετών. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκ νέου σε δίκη ο Ζίμερμαν;

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει τα στοιχεία που διαθέτει προκειμένου να αποφανθεί αν αυτά είναι επαρκή ώστε να στηρίξει μία νέα παραπομπή του Τζορτζ Ζίμερμαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν.

Επιπλέον, θα εξετάσει αν αυτό είναι εφικτό μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από δικαστήριο της Φλόριντα. Ο Τζορτζ Ζίμερμαν κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό από όπλο, τον Φεβρουάριο του 2012, του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν, στο Σάνφορντ της πολιτείας της Φλόριντα.

Εάν κρινόταν ένοχος, ο 29χρονος Ζίμερμαν, πρώην μέλος μιας ομάδας εθελοντών ασφαλείας του Σάνφορντ, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν πυροβόλησε τον Μάρτιν, κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή με ποινή κάθειρξης άνω των 30 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X