Η ντροπαλή…πριγκίπισσα Νταϊάνα

Σχεδόν 16 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η πριγκίπισσα Νταιάνα έχανε τη ζωή της στο Παρίσι. Σχεδόν 16 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που οι Βρετανοί έχασαν τη Βασίλισσα της καρδιάς τους, όπως την αποκαλούσαν. Μέρες ή και ώρες πριν ο πρωτότοκος γιος της, πρίγκιπας Γουίλιαμ, γίνει για πρώτη φορά πατέρας μια σειρά από φωτογραφίες της Lady D από τη θρυλική επίσκεψη της στον Λευκό Οίκο το 1985, που δημοσιεύθηκαν στον βρετανικό τύπο, αποδεικνύουν ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν η καρδιά των Βρετανών δεν θα σταματήσει να χτυπά για εκείνη.

Η εικόνα της 24χρονης τότε πριγκίπισσας να χορεύει με τον σούπερ σταρ του Saturday night’s fever, Τζον Τραβόλτα, έκανε τον γύρο του κόσμου και έχρισε αυτομάτως την Νταιάνα ως απόλυτη σταρ. Η στενή βελούδινη μαύρη μάξι τουαλέτα του Victor Edelstein – το οποίο τον περασμένο Μάρτιο πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 240.000 λιρών – την μετέτρεψε εν μία νυκτί σε fashion icon.

Ο Πήτερ Σούζα φωτογράφος του Λευκού Οίκου παραχώρησε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες στο Channel 4 και οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο Daily Mail. Σε αυτές τις φωτογραφίες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας μπορεί κανείς να διακρίνει την αμηχανία της Νταϊανάς όταν χορεύει με τον Dirty Harry, Κλιν Ίστγουντ, τον Μάγκνουμ, Τομ Σέλεκ, αλλά και τον τότε αμερικανό Πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν. Όπως σημειώνεται και στο ντοκιμαντέρ που μετέδωσε το Channel 4 η συγκεκριμένη εμφάνιση της Νταϊάνας στο γκαλά του Λευκού Οίκου έστρεψε τα φώτα πάνω της, τα φώτα που δεν έσβησαν ούτε μετά το τραγικό της τέλος.

Σχετικά άρθρα