Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο «μεγαλοπόδαρος» των πτηνών!
Η Jacana ζει στην τροπική ζώνη του κόσμου, στην Αφρική, στην Ασία και στην Αυστραλασία, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κοντά σε λίμνες. Βασικό χαρακτηριστικό της τα μεγάλα πόδια της, γεγονός που της προσδίδει την προσωνυμία "μεγαλοπόδαρος των πτηνών.Με περιορισμένη πτητική ικανότητα, αλλά ένας άριστος κολυμβητής, η Jacana αλιεύει τα θύματά της (ψάρια κυρίως) μέσα στα νερά των λιμνών, ενώ δεν διακρίνεται ιδιαίτερα και για την ταχύτητά της. Ο χρωματισμός της, διαφορετικός για κάθε είδος από τα 8 που περιλαμβάνονται στο γένος, δεν την διευκολύνει να κρυφτεί από τους κυνηγούς της, για το λόγο αυτό προτιμά να φτιάχνει τη φωλιά της σε σημεία με πλούσια βλάστηση για να αποφεύγει τα αδιάκριτα βλέμματα. Πρόκειται για είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση γι αυτό στις χώρες που ζει θεωρείται προστατευόμενο είδος.Πηγή:perierga.gr

Ο «μεγαλοπόδαρος» των πτηνών!

Η Jacana ζει στην τροπική ζώνη του κόσμου, στην Αφρική, στην Ασία και στην Αυστραλασία, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κοντά σε λίμνες. Βασικό χαρακτηριστικό της τα μεγάλα πόδια της, γεγονός που της προσδίδει την προσωνυμία "μεγαλοπόδαρος των πτηνών.

Με περιορισμένη πτητική ικανότητα, αλλά ένας άριστος κολυμβητής, η Jacana αλιεύει τα θύματά της (ψάρια κυρίως) μέσα στα νερά των λιμνών, ενώ δεν διακρίνεται ιδιαίτερα και για την ταχύτητά της.

Ο χρωματισμός της, διαφορετικός για κάθε είδος από τα 8 που περιλαμβάνονται στο γένος, δεν την διευκολύνει να κρυφτεί από τους κυνηγούς της, για το λόγο αυτό προτιμά να φτιάχνει τη φωλιά της σε σημεία με πλούσια βλάστηση για να αποφεύγει τα… αδιάκριτα βλέμματα. Πρόκειται για είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση γι’ αυτό στις χώρες που ζει θεωρείται προστατευόμενο είδος.

Πηγή:perierga.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X