Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πιο ευαίσθητοι στον πόνο οι κοκκινομάλληδες
Αυξάνονται οι έρευνες που δείχνουν ότι οι κοκκινομάλληδες χρειάζονται μεγαλύτερες δόσεις αναισθητικού, όταν πρόκειται να υποβληθούν σε γενική αναισθησία, και συχνά είναι ανθεκτικοί στα τοπικά αναισθητικά, όπως η νοβοκαΐνη. Ως αποτέλεσμα, οι κοκκινομάλληδες είναι ιδιαίτερα νευρικοί όταν πηγαίνουν στον οδοντογιατρό και είναι δύο φορές πιθανότερο να αποφύγουν να τον επισκεφθούν, σε σύγκριση με ανθρώπους με άλλα χρώματα μαλλιών, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ένωσης. Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι κοκκινομάλληδες είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο εξαιτίας μιας μετάλλαξης στο γονίδιο η οποία επηρεάζει και το χρώμα των μαλλιών τους. Πρόκειται για το γονίδιο ΜC1R, μια μετάλλαξη του οποίου έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μιας ουσίας που αποκαλείται φαιομελανίνη. Η ουσία αυτή δίνει στα μαλλιά το κόκκινο χρώμα τους και κάνει το δέρμα ανοιχτόχρωμο, φαίνεται όμως ότι επηρεάζει και την ευαισθησία του σώματος στον πόνο. Μια μελέτη, το 2004, έδειξε πως οι κοκκινομάλληδες χρειάζονται κατά μέσο όρο περίπου 20% περισσότερη γενική αναισθησία απ´ ό,τι οι άνθρωποι με σκούρα ή ξανθά μαλλιά. Πηγή:tanea.gr

Πιο ευαίσθητοι στον πόνο οι κοκκινομάλληδες

Αυξάνονται οι έρευνες που δείχνουν ότι οι κοκκινομάλληδες χρειάζονται μεγαλύτερες δόσεις αναισθητικού, όταν πρόκειται να υποβληθούν σε γενική αναισθησία, και συχνά είναι ανθεκτικοί στα τοπικά αναισθητικά, όπως η νοβοκαΐνη.

Ως αποτέλεσμα, οι κοκκινομάλληδες είναι ιδιαίτερα νευρικοί όταν πηγαίνουν στον οδοντογιατρό και είναι δύο φορές πιθανότερο να αποφύγουν να τον επισκεφθούν, σε σύγκριση με ανθρώπους με άλλα χρώματα μαλλιών, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ένωσης.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι κοκκινομάλληδες είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο εξαιτίας μιας μετάλλαξης στο γονίδιο η οποία επηρεάζει και το χρώμα των μαλλιών τους. Πρόκειται για το γονίδιο ΜC1R, μια μετάλλαξη του οποίου έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή μιας ουσίας που αποκαλείται φαιομελανίνη.

Η ουσία αυτή δίνει στα μαλλιά το κόκκινο χρώμα τους και κάνει το δέρμα ανοιχτόχρωμο, φαίνεται όμως ότι επηρεάζει και την ευαισθησία του σώματος στον πόνο. Μια μελέτη, το 2004, έδειξε πως οι κοκκινομάλληδες χρειάζονται κατά μέσο όρο περίπου 20% περισσότερη γενική αναισθησία απ΄ ό,τι οι άνθρωποι με σκούρα ή ξανθά μαλλιά.

Πηγή:tanea.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X