Oι τροφές που διώχνουν την κυτταρίτιδα

Γράφει ο Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος και Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Γνωρίζουμε ότι με τον όρο “κυτταρίτιδα” αναφερόμαστε στην εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και εμφάνιση της χαρακτηριστικής μορφής “ρυτίδων” πάνω στο δέρμα. Επτά στις οκτώ γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας.

Είναι μια κατάσταση που απασχολεί ακόμα και τις λεπτές γυναίκες και όχι μόνο όσες έχουν κάποια κιλά παραπάνω ή μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο σώμα τους. Δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής να μην τρέφονται καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Σχετικά άρθρα