Θεραπείες κατά της τριχόπτωσης στο σπίτι

Η τριχόπτωση ταλαιπωρεί άντρες και γυναίκες, είναι ένα συχνό φαινόμενο που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες το στρες, την κακή διατροφή, την κληρονομικότητα, τα λάθος προϊόντα περιποίησης, τα στυπτικά και δυνατά σαμπουάν, η υπερβολική λιπαρότητα και πιτυρίδα και άλλα.

Σίγουρα όσοι έχετε τριχόπτωση έχετε δοκιμάσει τα πάντα, όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν είδατε ιδιαίτερα αποτελέσματα. Είναι καιρός να δοκιμάσετε μερικές εναλλακτικές μεθόδους:

1. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα οφέλη των οργανικών ελαιών για το δέρμα και τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε οργανικό ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας ή λάδι αβοκάντο ή λάδι jojoba.

2. Τα αιθέρια έλαια σε πάντα συνδυασμό με ένα από τα παραπάνω λάδια βάσεις είναι επίσης αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ή λεβάντας ή λεμονιού ή φασκόμηλου ή κυπαρισσιού ή ιπποφαές.

3. Οι τονωτικές λοσιόν με φυσικά βότανα είναι επίσης αποτελεσματικές για την μείωση της τριχόπτωσης.

4. Επίσης, το γάλα καρύδας ή το gel αλόης ή ο χυμός λεμονιού ή το οργανικό μηλόξυδο, σε συνδυασμό με νερό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τονωτικές-θεραπευτικές λοσιόν, ειδικά για λιπαρά τριχωτά.

5. Η σόδα μαγειρικής είναι ένα εκπληκτικό προϊόν που πρέπει να υπάρχει και στο μπάνιο σας. Χρησιμοποιήστε τη μαζί νερό ή μηλόξυδο ή μαζί με το σαμπουάν σας. Η σόδα μαγειρικής κάνει απολέπιση στο τριχωτό, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, εξισορροπεί την λιπαρότητα, απομακρύνει την πιτυρίδα και μειώνει την τριχόπτωση. Κάντε πολύ καλό μασάζ στο τριχωτό και αφήστε το μείγμα να δράσει το πολύ για 5 λεπτά, τόσο γρήγορα!

6. Αποφύγετε τα στυπτικά σαμπουάν με ισχυρούς αφριστικούς παράγοντες, ειδικά αν έχετε λιπαρά μαλλιά. Δοκιμάστε απλές σπιτικές συνταγές ή ήπια ή παιδικά σαμπουάν.

Τρόπος εφαρμογής των θεραπειών:

2 φορές την εβδομάδα κάντε μασάζ στο τριχωτό και στη συνέχεια κατά μήκος των μαλλιών, αφήστε τη θεραπεία να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε.

Τα οργανικά λάδια μπορούν να παραμείνουν για πάνω από 2 ώρες ή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Extra tips:

Ενισχύστε την ανάπτυξη των τριχών εσωτερικά καταναλώνοντας τροφές κατάλληλες για την υγεία των μαλλιών.

Δώστε χρόνο στις θεραπείες και στο τριχωτό να συνεργαστούν για να δείτε αισθητά αποτελέσματα, τουλάχιστον 1-2 μήνες.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Σχετικά άρθρα