Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αύξηση του δημόσιου χρέους της Αλβανίας
Το δημόσιο χρέος της Αλβανίας έφθασε στο 62,4% του ΑΕΠ κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ ανησυχητική για την οικονομία την αύξηση αυτή του χρέους, με δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση, που θα αναλάβει καθήκοντα το Σεπτέμβριο, εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει περισσότερες φορολογικές διευκολύνσεις. Ο διάσημος οικονομολόγος, Αρντιάν Τσιβιτσι, δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται δραστική μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι μόλις το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού αρχίζει και εμφανίζεται, δηλαδή όταν η κυβέρνηση δανείζεται για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, η κατάσταση επιδεινώνεται. Όπως είπε, τα χρέη, που έχουν ήδη συσσωρευτεί αρκετά, προκαλούν κίνδυνο για τη σταθερότητα της οικονομίας της χώρας. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύξηση του δημόσιου χρέους της Αλβανίας

Το δημόσιο χρέος της Αλβανίας έφθασε στο 62,4% του ΑΕΠ κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ ανησυχητική για την οικονομία την αύξηση αυτή του χρέους, με δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση, που θα αναλάβει καθήκοντα το Σεπτέμβριο, εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει περισσότερες φορολογικές διευκολύνσεις.

Ο διάσημος οικονομολόγος, Αρντιάν Τσιβιτσι, δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται δραστική μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι μόλις το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού αρχίζει και εμφανίζεται, δηλαδή όταν η κυβέρνηση δανείζεται για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Όπως είπε, τα χρέη, που έχουν ήδη συσσωρευτεί αρκετά, προκαλούν κίνδυνο για τη σταθερότητα της οικονομίας της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X