Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πιάνει δουλειά ο Στρος Καν
Στο διοικητικό συμβούλιο τράπεζας η οποία ανήκει στη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ρωσίας, Rosneft, εντάχθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν -όπως ανακοίνωσε η ίδια η τράπεζα- περίπου δύο χρόνια αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί. Ο 64χρονος Γάλλος διορίστηκε στο διοικητικό συμβουλίο της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, θυγατρικής της κρατικής αυτής πετρελαϊκής εταιρείας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πιστωτικού αυτού ιδρύματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Στρος Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν η 32χρονη καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό είχε καταγγείλει ότι την βίασε. Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα, καταβάλλοντας ένα ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. Η υπόθεση, όμως, είχε... εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει των προεδρικών εκλογών της περασμένης χρονιάς στη Γαλλία, που τελικά κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιγκόρ Σετσίν, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν, η Rosneft έχει εξελιχθεί σε υπερδύναμη, ενώ τον Μάρτιο ενισχύθηκε οικονομικά κατά 55 δισ. δολάρια, καθώς εξαγόρασε μεγάλη αγγλο-ρωσική εταιρία πετρελαίου. Στην Rosneft ανήκει η Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρωσίας, η οποία είναι επίσης ιδιαίτερα υγιής οικονομικά.

Πιάνει δουλειά ο Στρος Καν

Στο διοικητικό συμβούλιο τράπεζας η οποία ανήκει στη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ρωσίας, Rosneft, εντάχθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν -όπως ανακοίνωσε η ίδια η τράπεζα- περίπου δύο χρόνια αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί.

Ο 64χρονος Γάλλος διορίστηκε στο διοικητικό συμβουλίο της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, θυγατρικής της κρατικής αυτής πετρελαϊκής εταιρείας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πιστωτικού αυτού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρος Καν είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν η 32χρονη καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό είχε καταγγείλει ότι την βίασε. Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα, καταβάλλοντας ένα ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.

Η υπόθεση, όμως, είχε… εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει των προεδρικών εκλογών της περασμένης χρονιάς στη Γαλλία, που τελικά κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιγκόρ Σετσίν, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν, η Rosneft έχει εξελιχθεί σε υπερδύναμη, ενώ τον Μάρτιο ενισχύθηκε οικονομικά κατά 55 δισ. δολάρια, καθώς εξαγόρασε μεγάλη αγγλο-ρωσική εταιρία πετρελαίου. Στην Rosneft ανήκει η Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρωσίας, η οποία είναι επίσης ιδιαίτερα υγιής οικονομικά.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X