Αυστρία: Νέα σύλληψη μέλους τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης

Ένας καταζητούμενος από τις γερμανικές αρχές, που φέρεται ως μέλος της τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C ) συνελήφθη στην Αυστρία. Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη μέλους της οργάνωσης αυτής μέσα σε τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Εζκάν Α., ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη στο Γκάμπλιτς της Κάτω Αυστρίας, σε απόσταση 20 χλμ. από τη Βιέννη, δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ , επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που δημοσιεύθηκε χθες στην αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ.

Στις 26 Ιουνίου ένα άλλο μέλος αυτής της τουρκικής ομάδας, ο 39 ετών Γιουσούφ Τ. είχε συλληφθεί στη Βιέννη, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στα πλαίσια της οποίας είχαν ερευνηθεί έξι κατοικίες στην πρωτεύουσα και την Κάτω Αυστρία–μεταξύ των οποίων και το διαμέρισμα του Εζκάν Α., επεσήμανε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επιχείρηση της 26ης Ιουνίου κι η σημερινή σύλληψη πραγματοποιήθηκαν βάσει διεθνούς εντάλματος που είχαν εκδώσει οι γερμανικές αρχές.

Ο Γιουσούφ Τ. κατηγορείται ως “υψηλό στέλεχος της οργάνωσης

Σχετικά άρθρα