Η κηπουρική καταπολεμά την κατάθλιψη

Αν αισθάνεστε λίγο πεσμένοι μην αρχίσετε το ποτό, αντίθετα πιάστε την τσουγκράνα και τρέξτε στον κήπο ή το μπαλκόνι.

Αυτό προτείνει το περιοδικό Gardeners’ World το οποίο διεξήγαγε έρευνα για την κηπουρική και την ψυχική υγεία, με δείγμα 1.500 εθελοντών.

Ειδικότερα, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 90% ότι η κηπουρική ανεβάζει τη διάθεση, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι οι επίδοξοι κηπουροί έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σημάδια κατάθλιψης.

Επίσης αυτοί που ασχολούνται με την κηπουρική δήλωσαν σε ποσοστό 80% ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν αρκετά χαμηλότερο (67%) στα άτομα που δεν ασχολούνται με την κηπουρική.

Ωστόσο η κηπουρική δεν είναι το μόνο χόμπι με ευεργετικά αποτελέσματα για την ψυχική υγεία.

Ικανοποιημένοι με τη ζωή τους (σε ποσοστό 78%), δήλωσαν και όσοι κάνουν περίπατο, καθώς και εκείνοι που ψαρεύουν (σε ποσοστό 75%).

Αντίθετα, από τα άτομα που δεν έχουν χόμπι μόνο το 55% δήλωσε ικανοποιημένο με τη ζωή του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η Δρ. Jules Pretty, καθηγήτρια περιβάλλοντος στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ δήλωσε: “επιστημονικές έρευνες πολλών πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων και το πανεπιστήμιο του Έσσεξ, έχουν δείξει ότι οι πράσινοι χώροι είναι ευεργετικοί για την υγεία. Επίσης γνωρίζουμε ότι οι βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στην υγεία λειτουργούν προστατευτικά και μακροπρόθεσμα

Σχετικά άρθρα