Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στις Σποράδες, φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με τάση περιορισμού στη νοτιοδυτική χώρα, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα με αυξημένη πιθανότητα ενισχυμένων ανέμων και τοπικών χαλαζοπτώσεων κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στις Κυκλάδες και στα νοτιοανατολικά πελάγη, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 26. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Βροχές και καταιγίδες με προοδευτική βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Πρόγνωση επόμενων ημερών Πέμπτη Καιρός: παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πρόσκαιρους όμβρους στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: μικρή άνοδος στα δυτικά. Παρασκευή Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Σάββατο - Κυριακή Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Δευτέρα Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στις Σποράδες, φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με τάση περιορισμού στη νοτιοδυτική χώρα, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα με αυξημένη πιθανότητα ενισχυμένων ανέμων και τοπικών χαλαζοπτώσεων κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στις Κυκλάδες και στα νοτιοανατολικά πελάγη, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 26. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Βροχές και καταιγίδες με προοδευτική βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Πέμπτη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πρόσκαιρους όμβρους στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: μικρή άνοδος στα δυτικά.

Παρασκευή

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σάββατο – Κυριακή

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X