Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ενστάσεις και επιφυλάξεις για άρθρα του πολυνομοσχεδίου
Θέμα αντισυνταγματικότητας στην διάταξη που παρέχει αστική και ποινική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εγείρει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στην έκθεσή του επί της συνταγματικής ορθότητας των άρθρων του πολυνομοσχεδίου. Επιφυλάξεις όμως διατυπώνονται και για το άρθρο που προβλέπει οικονομικό παρατηρητήριο στους ΟΤΑ καθώς και για τη δυνατότητα που παρέχεται στους υπουργούς να αποφασίζουν ποιες δομές και ειδικότητες υπαλλήλων καταργούνται. Ειδικότερα, για το άρθρο 74 που αφορά στην παροχή ασυλίας, αστική και ποινική, στα μέλη του ΤΧΣ, το συμβούλιο επισημαίνει ότι θα ήταν σκόπιμο να προσδιορίζονται σαφώς οι σχετικοί κανόνες επιμελούς διαχείρισης. "Εγείρει προβλη

Ενστάσεις και επιφυλάξεις για άρθρα του πολυνομοσχεδίου

Θέμα αντισυνταγματικότητας στην διάταξη που παρέχει αστική και ποινική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εγείρει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στην έκθεσή του επί της συνταγματικής ορθότητας των άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

Επιφυλάξεις όμως διατυπώνονται και για το άρθρο που προβλέπει οικονομικό παρατηρητήριο στους ΟΤΑ καθώς και για τη δυνατότητα που παρέχεται στους υπουργούς να αποφασίζουν ποιες δομές και ειδικότητες υπαλλήλων καταργούνται.

Ειδικότερα, για το άρθρο 74 που αφορά στην παροχή ασυλίας, αστική και ποινική, στα μέλη του ΤΧΣ, το συμβούλιο επισημαίνει ότι θα ήταν σκόπιμο να προσδιορίζονται σαφώς οι σχετικοί κανόνες επιμελούς διαχείρισης.

«Εγείρει προβλη

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X