Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Γενέθλια για τη Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει σήμερα γενέθλια. Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο και σήμερα γίνεται 58 ετών.Στις 22 Νοεμβρίου 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Μάλιστα, είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος για το έτος 2008 και συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό "Time

Γενέθλια για τη Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει σήμερα γενέθλια. Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο και σήμερα γίνεται 58 ετών.

Στις 22 Νοεμβρίου 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Μάλιστα, είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.

Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος για το έτος 2008 και συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό «Time

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X