Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Νέο αίτημα να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ
Με τον αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού Μάρκο Παστουσέα, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.Ο κ. Παστουσέας περιέγραψε τη διαδικασία επιλογής των γερμανικών υποβρυχίων. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το Ναυτικό κατέληξε σε 5 τύπους που ικανοποιούσαν τις ανάγκες του και στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τον Ιούλιο του 1998 αποφασίστηκε η ανάθεση στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Στην επόμενη συνεδρίαση τον Οκτώβριο του 1998 το κυβερνητικό όργανο αποφάσισε την απευθείας ανάθεση στην γερμανική HDW/Ferrostal. Σε ερωτήσεις της έδρας αν έχει εικόνα ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες,ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.Η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε για άλλη μια φορά να κληθεί το ΚΥΣΕΑ ενώ ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι η απόφαση για τα συγκεκριμένα υποβρύχια δεν ήταν δική του.Σύμφωνα με τον κ. Παστουσέα το πρώτο υποβρύχιο, το "Παπανικολής" έπρεπε να παραδοθεί το 2006 και τα υπόλοιπα 3 έως το 2010. Ωστόσο δεν έχουν παραδοθεί ακόμη χωρίς, όπως είπε ο μάρτυρας, να ενεργοποιηθούν οι ποινικές ρήτρες που προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση.

Νέο αίτημα να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

Με τον αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού Μάρκο Παστουσέα, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.

Ο κ. Παστουσέας περιέγραψε τη διαδικασία επιλογής των γερμανικών υποβρυχίων. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το Ναυτικό κατέληξε σε 5 τύπους που ικανοποιούσαν τις ανάγκες του και στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τον Ιούλιο του 1998 αποφασίστηκε η ανάθεση στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Στην επόμενη συνεδρίαση τον Οκτώβριο του 1998 το κυβερνητικό όργανο αποφάσισε την απευθείας ανάθεση στην γερμανική HDW/Ferrostal. Σε ερωτήσεις της έδρας αν έχει εικόνα ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες,ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

Η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε για άλλη μια φορά να κληθεί το ΚΥΣΕΑ ενώ ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι η απόφαση για τα συγκεκριμένα υποβρύχια δεν ήταν δική του.

Σύμφωνα με τον κ. Παστουσέα το πρώτο υποβρύχιο, το "Παπανικολής" έπρεπε να παραδοθεί το 2006 και τα υπόλοιπα 3 έως το 2010. Ωστόσο δεν έχουν παραδοθεί ακόμη χωρίς, όπως είπε ο μάρτυρας, να ενεργοποιηθούν οι ποινικές ρήτρες που προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X