Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε τέμενος
Πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου σε μια πόλη στα νότια της Δαμασκού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας. Το όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στο Τέμενος Αμάρι του Κανάκερ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο ακτιβιστές από την περιοχή, έκανε λόγο για επτά νεκρούς. Η κωμόπολη του Κανάκερ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όμως στην ευρύτερη περιοχή δρουν ομάδες ανταρτών. Στην επαρχία της Δαμασκού έχουν σημειωθεί ορισμένες από τις σφοδρότερες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα. Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δυνάμεις του Άσαντ κατάφεραν να αποκρούσουν την προέλαση των ανταρτών προς τη Δαμασκό και στα νότια της πρωτεύουσας, στις περιοχές που συνορεύουν με την Ιορδανία. Οι αντάρτες από την πλευρά τους χρησιμοποιούν παγιδευμένα αυτοκίνητα για επιθέσεις σε περιοχές που δεν μπορούν να ελέγξουν με τις χερσαίες δυνάμεις τους.

Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε τέμενος

Πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου σε μια πόλη στα νότια της Δαμασκού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στο Τέμενος Αμάρι του Κανάκερ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο ακτιβιστές από την περιοχή, έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Η κωμόπολη του Κανάκερ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όμως στην ευρύτερη περιοχή δρουν ομάδες ανταρτών. Στην επαρχία της Δαμασκού έχουν σημειωθεί ορισμένες από τις σφοδρότερες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δυνάμεις του Άσαντ κατάφεραν να αποκρούσουν την προέλαση των ανταρτών προς τη Δαμασκό και στα νότια της πρωτεύουσας, στις περιοχές που συνορεύουν με την Ιορδανία. Οι αντάρτες από την πλευρά τους χρησιμοποιούν παγιδευμένα αυτοκίνητα για επιθέσεις σε περιοχές που δεν μπορούν να ελέγξουν με τις χερσαίες δυνάμεις τους.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X