Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ρωσία: Ένοχος για υπεξαίρεση ο Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο κυριότερος επικριτής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κρίθηκε σήμερα ένοχος για κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος, σε μία δίκη που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη εξαιτίας της αντικυβερνητικής του στάσης.Οι εισαγγελείς ζήτησαν στο δικαστήριο να επιβάλει στον Ναβάλνι εξαετή ποινή κάθειρξης.Ο δικαστής αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή αργότερα σήμερα στη δίκη που διεξάγεται στη βιομηχανική πόλη Κίροφ, 900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.Ο 37χρονος Ναβάλνι καθόταν αμίλητος και έδειχνε προβληματισμένος όταν ο δικαστής ανακοίνωνε την απόφαση με την οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση το 2009 περίπου 400.000 ευρώ σε βάρος της κρατικής εταιρίας υλοτομίας Kirovles, την εποχή που ήταν σύμβουλος του κυβερνήτη της Κίροφ."Το δικαστήριο, έχοντας εξετάσει την υπόθεση, κατέληξε ότι ο Ναβάλνι οργάνωσε ένα έγκλημα και...την κλοπή ιδιοκτησίας σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα", ανακοίνωσε ο δικαστής Σεργκέι Μπλίνοφ.Στο Twitter, ο Ναβάλνι έγραψε ότι ο δικαστής απλώς επανέλαβε τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι εισαγγελείς και συμφώνησε μαζί τους."Επομένως...δεν θα υπάρξει καλό σενάριο με μία αθώωση".Ο Ναβάλνι, ο οποίος έγινε γνωστός πέρυσι ως η πιο δυναμική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης με τις διαμαρτυρίες κατά του Πούτιν, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να γίνει πρόεδρος και χθες έθεσε υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο.Το αδίκημα για το οποίο κρίθηκε ένοχος επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Αν φυλακιστεί για έξι χρόνια ή περισσότερα, δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2018.Η δίκη του Ναβάλνι είχε αρχίσει στις 17 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε για μια εβδομάδα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να τής δοθεί επιπλέον χρόνο, συγκεκριμένα ένας μήνας, για να μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρωσία: Ένοχος για υπεξαίρεση ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο κυριότερος επικριτής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κρίθηκε σήμερα ένοχος για κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος, σε μία δίκη που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη εξαιτίας της αντικυβερνητικής του στάσης.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν στο δικαστήριο να επιβάλει στον Ναβάλνι εξαετή ποινή κάθειρξης.

Ο δικαστής αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή αργότερα σήμερα στη δίκη που διεξάγεται στη βιομηχανική πόλη Κίροφ, 900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο 37χρονος Ναβάλνι καθόταν αμίλητος και έδειχνε προβληματισμένος όταν ο δικαστής ανακοίνωνε την απόφαση με την οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση το 2009 περίπου 400.000 ευρώ σε βάρος της κρατικής εταιρίας υλοτομίας Kirovles, την εποχή που ήταν σύμβουλος του κυβερνήτη της Κίροφ.

«Το δικαστήριο, έχοντας εξετάσει την υπόθεση, κατέληξε ότι ο Ναβάλνι οργάνωσε ένα έγκλημα και…την κλοπή ιδιοκτησίας σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα», ανακοίνωσε ο δικαστής Σεργκέι Μπλίνοφ.

Στο Twitter, ο Ναβάλνι έγραψε ότι ο δικαστής απλώς επανέλαβε τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι εισαγγελείς και συμφώνησε μαζί τους.

«Επομένως…δεν θα υπάρξει καλό σενάριο με μία αθώωση».

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έγινε γνωστός πέρυσι ως η πιο δυναμική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης με τις διαμαρτυρίες κατά του Πούτιν, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να γίνει πρόεδρος και χθες έθεσε υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο.

Το αδίκημα για το οποίο κρίθηκε ένοχος επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Αν φυλακιστεί για έξι χρόνια ή περισσότερα, δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2018.

Η δίκη του Ναβάλνι είχε αρχίσει στις 17 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε για μια εβδομάδα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να τής δοθεί επιπλέον χρόνο, συγκεκριμένα ένας μήνας, για να μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X