Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Νέο λογισμικό βρίσκει ποιος είναι στο δάσος
Μια νέα τεχνολογία που αναγνωρίζει τα ζώα αναλύοντας ηχογραφήσεις ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο.Το επίτευγμα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό γιατί καθιστά δυνατή την αναγνώριση των ειδών που ζουν στα τροπικά δάση σε ελάχιστο χρόνο. Μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες έπρεπε να ακούσουν ηχογραφήσεις ωρών για να αναγνωρίσουν τους ήχους των ζώων.Αυτό σημαίνει ότι αν ένας ερευνητής έπρεπε να ακούσει 50.000 ηχογραφήσεις διάρκειας ενός λεπτού η κάθε μια, θα χρειαζόταν συνολικά 833 ώρες, χωρίς επαναλήψεις ή παύσεις.Το νέο λογισμικό συρρικνώνει τη διάρκεια της διαδικασίας της ταυτοποίησης στη μια ώρα.Χρησιμοποιώντας δείγματα διαφορετικών ήχων ζώων το λογισμικό δημιουργεί μια "ακουστική υπογραφή

Νέο λογισμικό βρίσκει ποιος είναι στο δάσος

Μια νέα τεχνολογία που αναγνωρίζει τα ζώα αναλύοντας ηχογραφήσεις ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο.

Το επίτευγμα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό γιατί καθιστά δυνατή την αναγνώριση των ειδών που ζουν στα τροπικά δάση σε ελάχιστο χρόνο.

Μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες έπρεπε να ακούσουν ηχογραφήσεις ωρών για να αναγνωρίσουν τους ήχους των ζώων.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας ερευνητής έπρεπε να ακούσει 50.000 ηχογραφήσεις διάρκειας ενός λεπτού η κάθε μια, θα χρειαζόταν συνολικά 833 ώρες, χωρίς επαναλήψεις ή παύσεις.

Το νέο λογισμικό συρρικνώνει τη διάρκεια της διαδικασίας της ταυτοποίησης στη μια ώρα.

Χρησιμοποιώντας δείγματα διαφορετικών ήχων ζώων το λογισμικό δημιουργεί μια «ακουστική υπογραφή

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X