Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του για ηθική αυτουργία σε απιστία ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης. Η κατηγορία αφορούσε συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ την περίοδο 2006-2007 συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης από την εταιρία Ιntralot του κ. Κόκκαλη προς τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ΟΠΑΠ δεν απευθύνθηκε για το συγκεκριμένο έργο στην θυγατρική του εταιρία Glory παρά τη συμβατική υποχρέωση που είχε. Επιπλέον, βάσει της μηνυτήριας αναφοράς της θυγατρικής του ΟΠΑΠ η Glory μπορούσε να εκτελέσει το έργο με το 1/3 του τιμήματος. Ο κ. Κόκκαλης σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι οι συμβάσεις ήταν επωφελείς για τον Οργανισμό. Υποστήριξε επίσης ότι η Glory δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό.

Για την ίδια κατηγορία, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, απολογήθηκαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot Κώστας Αντωνόπουλος και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας στοιχημάτων – επίσης συμφερόντων Κόκκαλη- Ανδρέας Παπούλιας ενώ για το αδίκημα της απιστίας ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Βασίλης Νειάδας. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σχετικά άρθρα