Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Δημιουργείται το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
Στη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου μέχρι το τέλος του 2013 προχώρησαν με την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας (MOU) μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και του CEO της KFWUlrichSchröder. Πρόκειται για μια ιδέα του Κωστή Χατζηδάκη που είχε ένθερμο υποστηρικτή τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά .Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν αυτός που προώθησε την συγκεκριμένη ιδέα από τον Ιούλιο του 2012. Η προσπάθεια είχε τη σημαντική στήριξη του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Προέδρου του ΣΟΕ ΠαναγιώτηΤσακλόγλου.Ήταν μια αρκετά δύσκολη προσπάθεια καθώς οι αξιωματούχοι της Κομισιόν και της Τρόικας ήταν αρνητικοί. Τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ΠόλΤόμσεν κατάφερε και έπεισε ο Κ. Χατζηδάκης ενώ η Κομισιόν τελικά είπε το "ναι

Δημιουργείται το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Στη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου μέχρι το τέλος του 2013 προχώρησαν με την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας (MOU) μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και του CEO της KFWUlrichSchröder. Πρόκειται για μια ιδέα του Κωστή Χατζηδάκη που είχε ένθερμο υποστηρικτή τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά .

Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν αυτός που προώθησε την συγκεκριμένη ιδέα από τον Ιούλιο του 2012. Η προσπάθεια είχε τη σημαντική στήριξη του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Προέδρου του ΣΟΕ ΠαναγιώτηΤσακλόγλου.

Ήταν μια αρκετά δύσκολη προσπάθεια καθώς οι αξιωματούχοι της Κομισιόν και της Τρόικας ήταν αρνητικοί. Τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ΠόλΤόμσεν κατάφερε και έπεισε ο Κ. Χατζηδάκης ενώ η Κομισιόν τελικά είπε το "ναι

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X