Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην Πορτογαλία
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας επιβίωσε και από την πέμπτη πρόταση μομφής την οποία στήριξε σύσσωμη η αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων και των Σοσιαλιστών που διαπραγματεύονται ταυτόχρονα με τον κυβερνητικό συνασπισμό για την εξεύρεση μιας λύσης που θα βγάλει τη χώρα από την πολιτική κρίση.Η πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει οι Πράσινοι απορρίφθηκε χάρη στην ευρεία πλειοψηφία που διαθέτουν στο κοινοβούλιο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) του πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κουέλιου και ο εταίρος του στην κυβέρνηση, το συντηρητικό CDS-PP. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, χωρίς μάλιστα να την έχει ζητήσει.Η στάση των Σοσιαλιστών, που στήριξαν την πρόταση μομφής ενώ διαπραγματεύονται ένα "σύμφωνο εθνικής σωτηρίας" φαινόταν αντιφατική. Όμως το PS εξήγησε ότι συζητά με τα κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία και όχι με την κυβέρνηση. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας του PS, Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρου, υπογράμμισε ότι το κόμμα του συμμετέχει "καλή τη πίστει" στις διαπραγματεύσεις, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει εάν έχει επιτευχθεί πρόοδος.Το PS, το PSD και το CDS-PP έχουν διορία μέχρι την Κυριακή για να βρουν μια λύση. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τα τρία κόμματα, που έχουν συνυπογράψει το μνημόνιο στήριξης της χώρας από τους διεθνείς πιστωτές της, να καταλήξουν σε ένα "σύμφωνο εθνικής σωτηρίας" ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην Πορτογαλία

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας επιβίωσε και από την πέμπτη πρόταση μομφής την οποία στήριξε σύσσωμη η αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων και των Σοσιαλιστών που διαπραγματεύονται ταυτόχρονα με τον κυβερνητικό συνασπισμό για την εξεύρεση μιας λύσης που θα βγάλει τη χώρα από την πολιτική κρίση.

Η πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει οι Πράσινοι απορρίφθηκε χάρη στην ευρεία πλειοψηφία που διαθέτουν στο κοινοβούλιο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) του πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κουέλιου και ο εταίρος του στην κυβέρνηση, το συντηρητικό CDS-PP. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, χωρίς μάλιστα να την έχει ζητήσει.

Η στάση των Σοσιαλιστών, που στήριξαν την πρόταση μομφής ενώ διαπραγματεύονται ένα «σύμφωνο εθνικής σωτηρίας» φαινόταν αντιφατική. Όμως το PS εξήγησε ότι συζητά με τα κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία και όχι με την κυβέρνηση. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας του PS, Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρου, υπογράμμισε ότι το κόμμα του συμμετέχει «καλή τη πίστει» στις διαπραγματεύσεις, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει εάν έχει επιτευχθεί πρόοδος.

Το PS, το PSD και το CDS-PP έχουν διορία μέχρι την Κυριακή για να βρουν μια λύση. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τα τρία κόμματα, που έχουν συνυπογράψει το μνημόνιο στήριξης της χώρας από τους διεθνείς πιστωτές της, να καταλήξουν σε ένα «σύμφωνο εθνικής σωτηρίας» ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X