Πρόταση μομφής κατά της βουλγαρικής κυβέρνησης

Πρόταση μομφής κατά του κυβερνητικού συνασπισμού με επικεφαλής το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα πρόκειται να υποβάλει το πρώην κυβερνών κόμμα, GERB, σύμφωνα με βουλευτές του.

Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους για περισσότερο από ένα μήνα καλώντας την κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι να παραιτηθεί, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

Το GERB σκοπεύει επίσης να προτείνει και ημερομηνία για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, δήλωσαν βουλευτές του κόμματος που απέχει από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Εν τω μεταξύ η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας, Μαργκαρίτα Πόποβα κάλεσε το GERB να επιστρέψει στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ένα ρήγμα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη χώρα, η κ. Πόποβα είπε ότι η Βουλγαρία χρειάζεται υπεύθυνες αρχές, λειτουργική Βουλή και ενεργό έργο για την ευημερία του κράτους και όχι προσπάθειες κάλυψης διεφθαρμένων μοντέλων διακυβέρνησης.

Η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας εκτίμησε ότι ο διάλογος πρέπει να ξαναρχίσει. “Θα ήθελα πολύ να δω τον πρωθυπουργό να διαδραματίζει έναν ισχυρότερο ρόλο” υπογράμμισε προσθέτοντας ότι έχει ήδη εκφράσει την άποψή της στον πρωθυπουργό Πλάμεν Ορεσάρσκι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα