Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Έκρηξη στο Ιράκ – Τουλάχιστον 20 νεκροί
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σήμερα, την ώρα της προσευχής, σε ένα σουνιτικό τέμενος κοντά στην Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τους φόβους περί ενός ανοικτού θρησκευτικού πολέμου στο Ιράκ. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό του τεμένους Αμπού Μπακάρ Σαντίρ, στην μικρή πόλη Ουατζιχίγια, στην επαρχία Ντιγιάλα. Ο καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε τη στιγμή που ο ιμάμης απευθυνόταν στους πιστούς πριν από το τελετουργικό της προσευχής, δήλωσε ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας. Ο απολογισμός των νεκρών, που έδωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, επιβεβαιώθηκε από έναν γιατρό στο νοσοκομείο της Μπακούμπα. "Καθόμουν κοντά στην είσοδο όταν έγινε μια τεράστια έκρηξη που έκανε τα πάντα να τιναχτούν στον αέρα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, ούτε πώς βρέθηκα σε αυτό το κρεβάτι νοσοκομείου

Έκρηξη στο Ιράκ – Τουλάχιστον 20 νεκροί

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σήμερα, την ώρα της προσευχής, σε ένα σουνιτικό τέμενος κοντά στην Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τους φόβους περί ενός ανοικτού θρησκευτικού πολέμου στο Ιράκ.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό του τεμένους Αμπού Μπακάρ Σαντίρ, στην μικρή πόλη Ουατζιχίγια, στην επαρχία Ντιγιάλα. Ο καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε τη στιγμή που ο ιμάμης απευθυνόταν στους πιστούς πριν από το τελετουργικό της προσευχής, δήλωσε ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας. Ο απολογισμός των νεκρών, που έδωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, επιβεβαιώθηκε από έναν γιατρό στο νοσοκομείο της Μπακούμπα.

«Καθόμουν κοντά στην είσοδο όταν έγινε μια τεράστια έκρηξη που έκανε τα πάντα να τιναχτούν στον αέρα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, ούτε πώς βρέθηκα σε αυτό το κρεβάτι νοσοκομείου

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X