Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Νέο ταχύτατο μέσο συγκοινωνίας με κάψουλες στις ΗΠΑ;
Στις 12 Αυγούστου ο CEO των Tesla Motors και SpaceX, Elon Musk, σκοπεύει να μας αποκαλύψει τα νέα του μεγαλεπήβολα σχεδια για το μέλλον που αυτή τη φορά δε θα αφορούν ταξίδια στο διάστημα αλλά ένα νέο μέσο συγκοινωνίας που τίποτα παρόμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί.Αυτό που οραματίζεται ο Musk είναι ένα νέο μέσο συγκοινωνίας με κάψουλες οι οποίες θα χωρούν 6-8 άτομα (και αποσκευές) έκαστη και θα μπορούν να ταξιδεύουν σε κενό αέρος με ταχύτητα 4.000 μιλίων την ώρα. Το νέο σύστημα θα ονομάζεται Hyperloop και όπως αναφέρει θα αποτελεί κάτι ανάμεσα σε ένα αεροσκάφος Concorde, ένα railgun και ένα τραπέζι air hockey.Οι κάψουλες θα κινούνται μέσα σε τεράστιους σωλήνες (που θα εκτείνονται σε όλες τις ΗΠΑ) και όλο το σύστημα θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ που θα βρίσκονται στο πάνω μέρος των σωλήνων. Το νέο μέσο συγκοινωνίας θα εκμηδενίζει κυριολεκτικά τις αποστάσεις (ο γύρος του κόσμου θα πραγματοποιείται σε μόλις 6 ώρες) και θα είναι το μοναδικό που δε θα επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.Στη θεωρία βέβαια όλα αυτά ακούγονται τέλεια αλλά το θέμα είναι και κατά πόσο είναι εφικτά στην πράξηΠηγή:techgear.gr

Νέο ταχύτατο μέσο συγκοινωνίας με κάψουλες στις ΗΠΑ;

Στις 12 Αυγούστου ο CEO των Tesla Motors και SpaceX, Elon Musk, σκοπεύει να μας αποκαλύψει τα νέα του μεγαλεπήβολα σχεδια για το μέλλον που αυτή τη φορά δε θα αφορούν ταξίδια στο διάστημα αλλά ένα νέο μέσο συγκοινωνίας που τίποτα παρόμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί.

Αυτό που οραματίζεται ο Musk είναι ένα νέο μέσο συγκοινωνίας με κάψουλες οι οποίες θα χωρούν 6-8 άτομα (και αποσκευές) έκαστη και θα μπορούν να ταξιδεύουν σε κενό αέρος με ταχύτητα 4.000 μιλίων την ώρα. Το νέο σύστημα θα ονομάζεται Hyperloop και όπως αναφέρει “θα αποτελεί κάτι ανάμεσα σε ένα αεροσκάφος Concorde, ένα railgun και ένα τραπέζι air hockey”.

Οι κάψουλες θα κινούνται μέσα σε τεράστιους σωλήνες (που θα εκτείνονται σε όλες τις ΗΠΑ) και όλο το σύστημα θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ που θα βρίσκονται στο πάνω μέρος των σωλήνων. Το νέο μέσο συγκοινωνίας θα εκμηδενίζει κυριολεκτικά τις αποστάσεις (ο γύρος του κόσμου θα πραγματοποιείται σε μόλις 6 ώρες) και θα είναι το μοναδικό που δε θα επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

Στη θεωρία βέβαια όλα αυτά ακούγονται τέλεια αλλά το θέμα είναι και κατά πόσο είναι εφικτά στην πράξη…

Πηγή:techgear.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X