Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πέντε καταδίκες για το ναυάγιο του Costa Concordia
Δικαστήριο στην Ιταλία αποφάσισε την καταδίκη πέντε ανθρώπων για το ναυάγιο του Costa Concordia, τον Ιανουάριο του 2012. Ο καπετάνιος του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, δικάζεται ξεχωριστά.Δύο αξιωματικοί, ο πηδαλιούχος, ο επικεφαλής εξυπηρέτησης επιβατών και ο υπεύθυνος της ομάδας διαχείρισης κρίσης καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έως και δύο χρόνων και δέκα μηνών, για το ναυάγιο που στοίχησε τη ζωή σε 30 επιβάτες. Μάλιστα, ο δικαστής της έδρας Πιέτρο Μολίνο έκανε δεκτά τα αιτήματα συμβιβασμού των συνηγόρων υπεράσπισης των πέντε κατηγορούμενων, προς αποφυγή μακράς νομικής διαδικασίας.Ο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και εγκατάλειψη πλοίου και η δίκη του θα συνεχιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι συνήγοροί του έχουν προτείνει συμβιβασμό, με μερική παραδοχή των ευθυνών του και καταδίκη σε φυλάκιση 3,5 ετών. Τους περασμένους μήνες η Εισαγγελία είχε εκφραστεί αρνητικά και αναμένεται τώρα η σχετική απόφαση του δικαστηρίου του Γκροσέτο.

Πέντε καταδίκες για το ναυάγιο του Costa Concordia

Δικαστήριο στην Ιταλία αποφάσισε την καταδίκη πέντε ανθρώπων για το ναυάγιο του Costa Concordia, τον Ιανουάριο του 2012. Ο καπετάνιος του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, δικάζεται ξεχωριστά.

Δύο αξιωματικοί, ο πηδαλιούχος, ο επικεφαλής εξυπηρέτησης επιβατών και ο υπεύθυνος της ομάδας διαχείρισης κρίσης καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έως και δύο χρόνων και δέκα μηνών, για το ναυάγιο που στοίχησε τη ζωή σε 30 επιβάτες. Μάλιστα, ο δικαστής της έδρας Πιέτρο Μολίνο έκανε δεκτά τα αιτήματα συμβιβασμού των συνηγόρων υπεράσπισης των πέντε κατηγορούμενων, προς αποφυγή μακράς νομικής διαδικασίας.

Ο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και εγκατάλειψη πλοίου και η δίκη του θα συνεχιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι συνήγοροί του έχουν προτείνει συμβιβασμό, με μερική παραδοχή των ευθυνών του και καταδίκη σε φυλάκιση 3,5 ετών. Τους περασμένους μήνες η Εισαγγελία είχε εκφραστεί αρνητικά και αναμένεται τώρα η σχετική απόφαση του δικαστηρίου του Γκροσέτο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X