Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πεκίνο: Βομβιστής σε καροτσάκι σκόρπισε τον τρόμο σε αεροδρόμιο
Ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι πυροδότησε αυτοσχέδια εκρηκτικά στο αεροδρόμιο του Πεκίνου το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και να προκληθεί καπνός στην περιοχή της εξόδου από το τμήμα διεθνών αφίξεων του τερματικού σταθμού 3.Μεμονωμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα έχουν καταφύγει και στο παρελθόν σε παρόμοια μέτρα, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων, αλλά τέτοια περιστατικά είναι σπάνια εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και το κίνητρο σε αυτή την υπόθεση δεν είναι ακόμα γνωστό.Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά μετά την έκρηξη, ανέφερε στο μικρομπλόγκ του το αεροδρόμιο, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε πως ο άνδρας πυροδότησε έναν ηχηρό εκρηκτικό μηχανισμό, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες.Η κρατική ραδιοτηλεόραση China Central Television μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα έξω από την πόρτα από όπου βγαίνουν οι επιβάτες διεθνών πτήσεων αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους. Δεν είναι σαφές γιατί βρισκόταν ο άνδρας στο αεροδρόμιο.Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του αεροδρομίου αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για το κίνητρο του άνδρα, λέγοντας πως η αστυνομία του αεροδρομίου διερευνά το περιστατικό. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο βομβιστής λαμβάνει ιατρική φροντίδα για τα τραύματά του.Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως τα πράγματα επέστρεψαν στην κανονική τους κατάσταση περίπου 90 λεπτά μετά την έκρηξη και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις επιπλέον μέτρων ασφαλείας. Η απόκτηση εκρηκτικών είναι σχετικά εύκολη στην Κίνα, πατρίδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών μεταλλευμάτων και πυροτεχνημάτων.

Πεκίνο: Βομβιστής σε καροτσάκι σκόρπισε τον τρόμο σε αεροδρόμιο

Ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι πυροδότησε αυτοσχέδια εκρηκτικά στο αεροδρόμιο του Πεκίνου το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και να προκληθεί καπνός στην περιοχή της εξόδου από το τμήμα διεθνών αφίξεων του τερματικού σταθμού 3.

Μεμονωμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα έχουν καταφύγει και στο παρελθόν σε παρόμοια μέτρα, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων, αλλά τέτοια περιστατικά είναι σπάνια εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και το κίνητρο σε αυτή την υπόθεση δεν είναι ακόμα γνωστό.

Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά μετά την έκρηξη, ανέφερε στο μικρομπλόγκ του το αεροδρόμιο, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε πως ο άνδρας πυροδότησε έναν ηχηρό εκρηκτικό μηχανισμό, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση China Central Television μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα έξω από την πόρτα από όπου βγαίνουν οι επιβάτες διεθνών πτήσεων αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους. Δεν είναι σαφές γιατί βρισκόταν ο άνδρας στο αεροδρόμιο.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του αεροδρομίου αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για το κίνητρο του άνδρα, λέγοντας πως η αστυνομία του αεροδρομίου διερευνά το περιστατικό. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο βομβιστής λαμβάνει ιατρική φροντίδα για τα τραύματά του.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως τα πράγματα επέστρεψαν στην κανονική τους κατάσταση περίπου 90 λεπτά μετά την έκρηξη και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις επιπλέον μέτρων ασφαλείας. Η απόκτηση εκρηκτικών είναι σχετικά εύκολη στην Κίνα, πατρίδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών μεταλλευμάτων και πυροτεχνημάτων.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X