Για να τον νικήσουν, πρέπει να τον πληγώσουν

Του πήραν τον Χάινς, προσπάθησαν να του “κλέψουν” τον Σπανούλη και πλέον του “άρπαξαν” τον Παπανικολάου.

Δεν γνωρίζω αν οι άθλοι του Ολυμπιακού πολλαπλασιαστούν την επόμενη σεζόν ή τελικά βρέθηκε ο τρόπος για τον “λυγίσουν”. Αυτό που γνωρίζω είναι πως η τακτική αυτή που ακολούθησαν οι ομάδες, έδειξε πως το σύνολο που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τόσο δυνατό που μόνο αν το διαλύσει κάποιος θα μπορέσει να το νικήσει. Και μην σπεύσει κάποιος να μου πει για το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί πάντα οι “εμφύλιοι” είναι διαφορετικοί.

Ο αντικαταστάτης του Παπανικολάου θα δείξει αν ήταν σωστή η επιλογή του Ολυμπιακού να αφήσει το διεθνή φόργουορντ να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Αν έρθει ένας παίκτης που θα μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω σε σκοράρισμα, άμυνα και ριμπάουντ, τότε οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν κάνει καλά που έδωσαν τον νεαρό άσο. Αν όχι, τότε καλύτερα να τον έχαναν στο τέλος της σεζόν τσάμπα, καθώς στην προσπάθεια που κάνουν για να μείνουν στην ιστορία, θα είχαν στο ρόστερ τους ένα υπερπολύτιμο εργαλείο.

Η Μπαρτσελόνα θέλησε να γίνει Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι. Προσπάθησε να πάρει τον Σπανούλη, και απέκτησε τον Παπανικολάου και τον Ντόρσεϊ. Της ξέφυγε ο Λο και ο Χάινς!

Και για να απαντήσω σε ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με ένα παλαιότερο άρθρο μου. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού γιατί συνυπάρχουν σε παιχνίδια Ευρωλίγκας; Εκεί είναι φυσιολογικό και σε αγώνες εγχώριων διοργανώσεων είναι παράλογο;

Πλέον στην Ευρώπη γνωρίζουν πως για να εκθρονίσουν τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να τον πληγώσουν. Αυτό προσπάθησαν από την αρχή του καλοκαιριού να κάνουν και πλέον το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Γράφει ο Βασίλης Δούκας.

 

Η συμπεριφορά των φιλάθλων του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό και του Παναθηναϊκού στο δεύτερο αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα και ελπίδα πως κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να δούμε και πάλι αγώνες με τους “ερυθρόλευκους” και τους “πράσινους” στο ίδιο γήπεδο.

Συμπεριφορές όπως αυτή του τελευταίου φετινού τελικού ή εκείνου του τελικού στο ΟΑΚΑ που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού σημάδευαν με αεροβόλο τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και χτυπούσαν ακόμα και τον Αλβέρτη, ο οποίος προστάτευε τους συναδέλφους του, δεν αφήνουν καμιά ελπίδα.

Όταν βλέπεις κάτι καλό, κάποια πρόοδο, οφείλεις να το επαινείς. Αν βλέπεις κάποια πισωγυρίσματα και άσχημα πράγματα, οφείλεις να τα καταδικάζεις. Αυτή είναι η άποψη μου. Σίγουρα οι προσδοκίες μου δεν δικαιώθηκαν. Αυτό όμως δεν με κάνει υποκινητή επεισοδίων!!! Οποιος το πιστεύει ας διαβάσει παλαιότερα μου άρθρα για να δει την άποψη μου για τα θέματα βίας.

Πηγή: novasports.gr

Σχετικά άρθρα