Apple και Samsung ξανά σε συζητήσεις για συμβιβασμό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ Apple και Samsung βρίσκονται σε νέες διαπραγματεύσεις συζητώντας πιθανό συμβιβασμό των δικαστικών υποθέσεων μεταξύ των δύο εταιρειών μετά την πολύκροτη νίκη της Apple πέρσι το καλοκαίρι.

Οι διαπραγματεύσεις περιλάμβαναν συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο στη Σεούλ, Κορέα τον περασμένο Δεκέμβριο σύμφωνα με σχετικό έγγραφο. Μάλιστα, οι δύο εταιρείες φαίνεται ότι ήρθαν κοντά σε συμφωνία τον Φεβρουάριο προτού οι συζητήσεις σταματήσουν και πάλι. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι παρόλο που οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι επίκειται συμβιβασμός.

Οι σχέσεις των δύο εταιρειών είναι ιδιαίτερα τεταμένες τα τελευταία χρόνια μετά τους ισχυρισμούς της Apple για αντιγραφή του σχεδιασμού των iPhone και iPad από την Samsung και του γεγονότος ότι η κορεάτικη εταιρεία αποτελεί βασικό προμηθευτή εξαρτημάτων για τις iOS και OS X συσκευές. Πριν λίγους μήνες εξετάσαμε αναλυτικότερα τη σχέση μεταξύ Apple και Samsung και το πως οι δύο εταιρείες κατέληξαν από σύμμαχοι σε εχθροί. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του άρθρου ανέφερε το πως ο Tim Cook ήταν αρχικά αντίθετος στο να κινηθεί δικαστικά η Apple εναντίον της Samsung.

Οι αγωγές μεταξύ των δύο εταιρειών δίνουν και παίρνουν με σημαντικότερη στιγμή την περσινή νίκη της Apple σε μια δίκη που είχε χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη στον χώρο της τεχνολογίας την τελευταία δεκαετία αποζημιώνοντας την εταιρεία από το Cupertino το ποσό του $1 δις – εκκρεμεί, βέβαια, νέα δίκη για τον τελικό καθορισμό του ποσού! H Samsung από τη μεριά της απέσυρε πριν λίγους μήνες όλες τις αγωγές εναντίον της Apple στην Ευρώπη εν μέσω κινδύνου επιβολής προστίμου πολλών δισεκατομμυρίων για αθέμιτο ανταγωνισμό στις πατέντες της.

Πηγή: macuser.gr

Σχετικά άρθρα