Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Aυτοπυρπολήθηκε 18χρονος Θιβετιανός
Ένας έφηβος Θιβετιανός μοναχός υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που είχε υποστεί όταν αυτοπυρπολήθηκε το Σάββατο κοντά στο μοναστήρι Τανγκόκ Σοκτσάνγκ, στην περιφέρεια Νγκάμπα της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της οργάνωσης "Ελεύθερο Θιβέτ" που εδρεύει στο Λονδίνο, άλλοι Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν στο μοναστήρι για να εμποδίσουν τις αρχές να πλησιάσουν και να πάρουν τη σορό του 18χρονου Κουντσόκ Σόναμ. "Στα 18 του, αυτός ο νεαρός θα έπρεπε να έχει τη ζωή μπροστά του. Ο τραγικός θάνατός του δεν θα είχε συμβεί εάν αυτοί που έχουν την εξουσία στο Πεκίνο έδιναν απλώς στους Θιβετιανούς τα δικαιώματα που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε αυτονόητα: ελευθερία έκφρασης, ελευθερία άσκησης της θρησκευτικής πίστης και ελευθερία να αποφασίζουμε για το μέλλον μας", είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Άλιστερ Κάρι. Από το 2009, περίπου 120 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί στην Κίνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aυτοπυρπολήθηκε 18χρονος Θιβετιανός

Ένας έφηβος Θιβετιανός μοναχός υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που είχε υποστεί όταν αυτοπυρπολήθηκε το Σάββατο κοντά στο μοναστήρι Τανγκόκ Σοκτσάνγκ, στην περιφέρεια Νγκάμπα της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οργάνωσης «Ελεύθερο Θιβέτ» που εδρεύει στο Λονδίνο, άλλοι Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν στο μοναστήρι για να εμποδίσουν τις αρχές να πλησιάσουν και να πάρουν τη σορό του 18χρονου Κουντσόκ Σόναμ.

«Στα 18 του, αυτός ο νεαρός θα έπρεπε να έχει τη ζωή μπροστά του. Ο τραγικός θάνατός του δεν θα είχε συμβεί εάν αυτοί που έχουν την εξουσία στο Πεκίνο έδιναν απλώς στους Θιβετιανούς τα δικαιώματα που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε αυτονόητα: ελευθερία έκφρασης, ελευθερία άσκησης της θρησκευτικής πίστης και ελευθερία να αποφασίζουμε για το μέλλον μας», είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Άλιστερ Κάρι.

Από το 2009, περίπου 120 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί στην Κίνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X